Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Lyxvillan såld till hemlig miljonär

Sveriges dyraste fritidshus på en egen ö strax utanför Stockholm har fått ny ägare. Både köpare och säljare jublar över affären på 47 miljoner.
– Det är absolut det dyraste jag sålt. Vad jag vet är det Sveriges dyraste fritidshus, säger ansvarige mäklaren Peter Eriksén.
ANNONS

Huset på Strömsö utanför Lidingö är ett unikt objekt. Bara 10 minuters båtfärd från Stureplan får köparen en unik miljö med fantastisk utsikt. I villan som har 10 rum finns förutom allrum, kök och fem sovrum även ett bastuhus och ett gym.
– Det rymmer också en vinkällare, eget bibliotek, flera terasser, ett utekök och en egen båtplats, säger Peter Eriksén, ansvarig mäklare.

Köparen behöver inte ha båt för att ta sig ut till ön. Fastigheten har en elektrisk gångbro ut till ön med tillhörande fjärrkontroll.

Försäljningen som slutade på 47 miljoner är ett rekord för Peter Eriksén.
– Det är absolut det dyraste jag sålt. Vad jag vet är det Sveriges dyraste fritidshus i år. Jag känner inte till många mäklare som sålt någonting för 47 miljoner säger Peter Eriksén.

Hemlig miljonär

Peter Eriksén tänker inte avslöja vem det är som köpt lyxön.
– Jag går inte ut med vem det är. Det är ingen celebrity. Men han är känd inom finans och marknad.

Inför försäljningen fanns fler intressenter. Någon budgivning blev det inte.
­ – Det blev ingen budgivning. Men jag har haft ett antal intressenter och det blev en förhandling kan man säga, säger Peter Eriksén.

Bygga båthus

Eftersom huset är en gammal grosshandlarvilla från 1892 så är det Q-märkt. Köparen kommer inte att få göra några stora förändringar på huset. Ommålning eller andra renoveringar kräver tillstånd från Lidingö kommun. Köparen har däremot andra planer.
– Han ska förädla objektet ytterligare. Han får inte bygga till så mycket på huset men tanken är väl att han ska bygga till båthus.

Både köpare och säjare är glada efter affären.
– Det kändes bra för båda parterna. Säljaren är nöjd med föräljningen och köparen är glad över att ha fått det fina objektet. Det är verkligen ett unikt objekt. En ö mitt inne i stan. Det finns inte många.

Hur ska du fira försäljningen?
– Med semester med familjen. Nu känns det som att man kan ha semester. Dessa objekt kan man sitta på länge men den såldes med så kort tid på nätet, Peter Eriksén.

ANNONS
1