Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Berns återupplivar hyllad klubbkällare

Arrangörerna vill skapa en proffsig, kul och kärleksfull klubb
Arrangörerna vill skapa en proffsig, kul och kärleksfull klubb

Elektronisk musik, kraftfullt ljud, dans och laser. Nu väcks Berns klassiska klubbkällare åter till liv och utlovar kärleksfullt festande till 05 varje fredag och lördag.

ANNONS

2015 valde Berns Salonger att stänga ner den hajpade technoklubben 2.35:1 som huserade i nöjespalatsets källare. Nyligen presenterade man dock den nya källarklubben Neu som kommer att ha öppet varje fredag och lördag från 01-05. Trots att klubben är ny är löftet från Berns att den ska hysa samma kärlek till den elektroniska musiken som föregångaren.

– Ingen glömmer 2.35:1 men vår intention är inte att kopiera något som varit utan skapa en egen atmosfär som känns proffsig, kul och kärleksfull, säger Douglas ”DPop” Poppelman som står bakom satsningen tillsammans med namn som Bäcksvart, Cindy Norrby, Nina Wenström och Jess Jones.

Fokus på kraftfullt ljud

Douglas Poppelman berättar om hur gänget bakom klubben har saknat ett intimt 05-ställe med riktigt bra ljud och ljus i centrala Stockholm. I ett pressmeddelande berättar Berns om hur den nya klubben har ett ljudsystem anpassat för 1000 personer i en lokal där det kommer att få plats 300 gäster.

– Klubben kommer att bjuda på en fantastisk helhetsupplevelse med fokus på det kraftfulla ljudet. Jag skulle nästan våga påstå att det i dagsläget inte finns något liknande i Stockholm, säger Douglas Poppelman på Neu.

Musikmässigt kommer Neu att fokusera på house i alla dess former. Här utlovas allt från tech och deep till acid och minimal. Klubbens residents kommer att ges mycket speltid, men det kommer även att dyka upp kvällar med internationella bokningar.

Premiär på lördag

Premiären sker redan nu på lördag, den 27 januari. Då tar Cindy Norrby tar plats i dj-båset och får understöd av Douglas själv.

– Cindy spelar alltid helt magiskt bra musik och vi som bokar har drömt om att få höra henne spela exakt vad hon vill under helt egna premisser. Själv får jag alltså äran att värma upp dansgolvet plus att jag firar min födelsedag på premiären, säger Douglas Poppelman som är ett av namnen bakom Neu.

På 2.35:1 var det svårt att komma in utan att stå på gästlistan. Hur är det hos er?
– Målet är självklart att skapa en miljö man själv vill vistas och vi ser gärna våra vänner och bekanta där. Men idén är att blanda upp och att den musikintresserade allmänheten också ska vara på plats. Vi strävar efter ett välkomnande, öppet och inkluderande koncept för alla som vill ha en rejäl dos bas, dans och laser.

Kan du berätta om några kommande internationell bokningar?
– Jag kan med glädje avslöja att Butch och C.Vogt blir våra första utländska bokningar. De kommer att spela den 24 februari.

ANNONS
Berzelii park, Stockholm, Sverige