Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Fira nyår som en äkta brasse på Södermalm

Bar Brasil
Karnevalstämning utlovas när Bar Brasil intar M/S Birger Jarl.

Ett fartyg förtöjt på Stadsgårdskajen förvandlas till Rio de Janeiro på nyårsafton.
– Det är den bästa platsen för att uppleva tolvslagets fyrverkerier, säger arrangören Johan von Friedrichs.

2019 närmar sig med stormsteg och stans fest- och klubbarrangörer är i full gång med att planera nyårsfester för dig som vill fira in det nya året på lokal.

En av dessa arrangörer är Johan von Friedrichs som sedan 1993 arrangerat ”brassefester” under namnet Bar Brasil. På nyårsafton kommer han att förvandla fartyget M/S Birger Jarl vid Stadsgården till en fullfjädrad karneval.

– Det blir mycket dans, rytmer, caipirinha och värme. Vid midnatt blir det full karneval med sambatrummor och fjädrar. Givetvis lockar vi många brasilianare men vi är kända för att ha en väldigt blandad publik i olika åldrar, säger han.

Gästerna på första parkett

Johan von Friedrichs fortsätter att berätta om varför man ska fira in det nya året med Bar Brasil.

– Vi har valt en lokal som ligger på bästa plats för att uppleva tolvslagets fyrverkerier. Nyårsgästerna befinner sig nämligen på första parkett då fartyget ligger på Stadsgårdskajen. Dessutom är båten även ett hotell, så det finns möjlighet till övernattning.

Vad är tjusningen med att fira nyårsafton med en fest på stan?
– Det är väl skönt att få slippa diska, i alla fall en gång om året. Vidare är det ju en fint att få uppleva tolvslaget tillsammans med många människor, både bekanta och andra. Det är en speciell känsla.

Vilka ingredienser ska ett bra nyårsfirande innehålla?
– Nyårsafton är en väldigt speciell kväll med många förhoppningar. Mycket står på spel. Att börja med en god middag är aldrig fel och att sedan få försvinna in i ett skönt dansrus framåt midnatt med en champagne i handen. Krama någon man tycker om vid tolvslaget. Sedan är det bara att öka.

Här hittar du mer information om nyårsfesten med Bar Brasil.

Stadsgården, Stockholm, Sverige