Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De fixar nytt båthäng med dagsfester och klubbmusik på Söder

Johan Apel, Sonny Östermark och Andrew Chin öppnar snart Kajjan 20.
Johan Apel, Sonny Östermark och Andrew Chin öppnar snart Kajjan 20.

Ett nytt båthäng med palmer, klubbmusik och utsikt. I slutet av juni är det premiär för stans nya nöjessatsning Kajjan 20 på Söder Mälarstrand.
– Här hittar du stans bästa solläge och en grym utsikt, säger arrangören Sonny Östermark.

ANNONS

Just nu råder det febril aktivitet på akterdäcket tillhörande det gamla sjömätningsfartyget, numera vandrarhemmet, Gustaf Af Klint på Söder Mälarstrand. Konstgräset och högtalarna är på plats, de stora spanska palmerna har anlänt och bänkar, bord och dj-bås börjar ta form.

Fest, utsikt och sol

Här ska det nämligen bli barhäng, musik och fest i sommar när nysatsningen Kajjan 20 slår upp sina portar i slutet av juni.

– Här hittar du stans bästa solläge och en grym utsikt över Gamla stan, Riddarholmen och Kungsholmen, säger Sonny Östermark som står bakom satsningen tillsammans med Andrew Chin och Johan Apel, och fortsätter:

– I dessa tider får man försöka ha kul på hemmaplan. Och när man inte kan ta sig ner till kontinenten bestämde vi oss för att ta kontinenten hit till stan.

Klubbmusik och street food

På Kajjan 20 ligger fokus på bra häng och dagsfester med techno och house från dj-namn som Damien Eie, Eddy Cabrera, Dear David och Esther Ros. I baren utlovas allt från öl och vin till somriga drinkar, och för den som är hungrig kommer det att serveras street food.

– Gästerna kan förvänta sig en festlig vibb och ett glatt bemötande. Vi är ett bra team här som gillar att ha kul, säger Andrew Chin.

Tegnell bjuden till premiären

Trion bakom Kajjan 20 låter även meddela att de självklart följer de regler och föreskrifter som gäller på grund av corona-viruset.

– Vi har till och med bjudit Anders Tegnell på premiären, säger Johan Apel.

Öppet hela veckan

Planen är att ha öppet sju dagar i veckan mellan 12-22, och enligt gänget bakom satsningen så kommer det hända roliga saker varje dag. För att vara redo för svensk sommar har de även köpt in stora markiser.

ANNONS

Så, när är det premiär?
– Vi siktar på att premiäröppna den 27 juni, men håll koll på våra sociala medier för den mest uppdaterade informationen, säger Johan Apel.

Kajjan 20 ligger på fartyget Gustaf Af Klint som är förtöjt vid Kajplats 20 på Söder Mälarstrand (närmaste t-bana Mariatorget eller Hornstull) och kommer att ha öppet veckans alla dagar mellan 12-22. För mer info se Instagram eller Facebook.

Gustaf af Klint, Söder Mälarstrand, Stockholm, Sverige