Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Bekräftat: Slutklubbat i Stockholm – på obestämd tid

Nu bommar stans nattklubbar igen.
Nu bommar stans nattklubbar igen.

Folkhälsomyndighetens nya corona-regler får stans nattklubbar att lägga ner verksamheten. Nu stängs anrika etablissemang som Berns och Café Opera, samt många fler.

ANNONS

Idag onsdag börjar Folkhälsomyndigheten nya regler för restauranger, barer och caféer att gälla. Reglerna innebär att trängsel i till exempel köer, vid bord, bufféer eller bardiskar inte längre får förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Anledningen är att förhindra smitta av coronaviruset, och de nya reglerna gäller tillsvidare.

Reglerna gäller även nattklubbar

Nu bekräftar Pernilla Engström, pressekreterare på Folkhälsomyndigheten, att dessa regler även gäller landet klubbaktörer.

– Ja reglerna gäller även nattklubbar, säger hon.

Även om det teoretiskt sätt går att ha en nattklubb öppen så innebär de nya reglerna att ingen trängsel får förekomma i lokalerna. I praktiken blir det alltså svårt att husera klubbevenemang med dansgolv.

Klassiska nattklubbar stänger tillsvidare

En aktör som nu tvingas lägga klubbverksamheten på is är Stureplansgruppen med klassiska nöjeshak som Spy Bar, Berns och Sturecompagniet.

– Att besökare inte får dricka stående utan skall göra så sittandes vid bord gör det inte möjligt att bedriva nattklubbsverksamhet med barservering och dans, säger Jennica Jonsson som är vice vd på Stureplansgruppen och fortsätter:

– Vi är chockade över hur snabbt en välmående bransch kan slås ut av ett virus. För personalen är det ett hårt slag när deras arbetsplatser tvingas stänga.

ANNONS

Även ”bakdörren” stängs

En annan nattklubb som nu tvingas att stänga ner är Club Backdoor på Arenavägen i Johanneshov.

– Personligen har jag tolkat det hela som att regeringen och Folkhälsomyndigheten vill att vi ska ska stänga ner samtliga nattklubbar och hålla käften, men utan att säga rakt ut, säger Martin Johansson på Club Backdoor.

Och anrika Café Opera

Även Café Opera låter meddelar att nattklubben kommer att hålla stängt tillsvidare.

Stockholm, Sverige