Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Berns nysatsar på nattlivet: ”Alla ska vilja gå hit”

Berns nysatsar på nattlivet. "Det ska vara kul, avslappnat och tryggt att hänga på Berns", säger nya driftchefen Jacob Fischerström.
"Vi vill locka alla mellan 25 och 65", säger nya driftchefen Jacob Fischerström.

Tre klubbar med allt från techno och nostalgiska hits till rnb-dängor. Nu nysatsar Berns på nattlivet och vill locka alla mellan 25 och 65.
– Det ska vara kul, avslappnat och tryggt att hänga på Berns, säger nya driftchefen Jacob Fischerström.

ANNONS

I mer än 150 år har stockholmare vallfärdat till nöjesetablissemanget Berns vid Berzelii park för att roa sig och dansa loss under kristallkronorna. Nu görs en storsatsning på Berns klubbar och nattliv med målet att bli stället det snackas om på stan.

Det kan låta som en
klyscha men det är
väldigt viktigt att alla
möts med ett leende
i dörren, i garderoben
och i barerna.

 Jacob Fischerström

– Alla ska vilja gå hit, precis som det var en gång i tiden. Förutsättningarna här på Berns är helt magiska och det känns väldigt kul att få vara med att styra den här satsningen, säger Jacob Fischerström som är ny driftchef på Berns.

Tre klubbar under samma tak

Sedan tidigare huserar technoklubben Neu på Berns, och för några månader sedan öppnade klubben Nostalgica som spelar hits från 70-talet fram till idag. I mitten av mars öppnar dessutom nya dansgolvet Katthavet som kommer att fokusera på rnb-musik och lounge-känsla.

Tanken är att dessa tre klubbar ska erbjuda en bra bredd och tillsammans utgöra navet i Berns nattlivs. För 150 kronor i dörren kan du vandra fritt mellan de olika klubbarna och dansgolven.

– Vi vill locka alla mellan 25 och 65 och kommer att fokusera mycket på gästupplevelsen. Det kan låta som en klyscha men det är väldigt viktigt att alla möts med ett leende i dörren, i garderoben och i barerna, säger Jacob Fischerström på Berns.

Berns nysatsar på nattlivet.

Berns nysatsar på nattlivet. Foto: Pressbild

Dans under kristallkronorna

Utöver ovanstående klubbsatsningar är målet att även kunna erbjuda klubbkvällar och happenings i den stora salongen med sina välkända balkonger och kristallkronor.

ANNONS

– På lite sikt vill vi att det ska hända saker där varje helg. I nuläget huserar vi till exempel koncept som techno-klubben Kontakt och The Soul Train Experience där, säger driftchefen Jacob Fischerström.

Restaurang- och hotellgäster välkomna

På Berns finns även den thailändska restaurangen Isaan’, och vägg i vägg ligger Berns Hotel. Jacob Fischerström berättar om hur de olika verksamheterna gärna samarbetar för att kunna erbjuda en helhetsupplevelse.

– Självklart kan man börja kvällen med en middag för att sedan dansa vidare på någon av klubbarna. Även hotellgäster är självklart varmt välkomna på våra dansgolv, säger han.

Kul, avslappnat och tryggt

Han berättar vidare om hur det är hård konkurrens om klubbgästerna i Stockholm, men att han ser fram emot utmaningen.

– Vi kommer som sagt att fokusera på gästerna. Det ska vara kul, avslappnat och tryggt att hänga på Berns, säger Jacob Fischerström.

Berns ligger vid Berzelii park i centrala Stockholm. Nattklubbarna har normalt öppet varje fredag och lördag mellan 23 och 03 (Neu har öppet mellan 00 och 05). Åldergränsen är 23 år.

Berns Salonger, Näckströmsgatan, Stockholm, Sverige