Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Många besökare på Stockholms klubbar trots coronaviruset

Det festas i Stockholm trots coronaviuset.
Stockholmarna har inte stannat hemma på helgerna – utan fortsatt att festa.

Varje dag ökar antalet bekräftade fall av coronasmittade i Stockholm. Event och konferenser har ställts in den senaste tiden, men ute på klubbar och barer har livet fortsatt som vanligt.

ANNONS

UPPDATERING 11 MARS: Regeringen har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens förslag att stoppa alla allmänna sammankomster med över 500 personer. I skrivande stund vet vi inte hur det påverkar Stockholms klubbar. Läs mer här nedan:

 

Under tisdagen höjde Folkhälsomyndigheten risken för spridning av covid 19 i Sverige till mycket hög. Cornavirusets framfart har inneburit att event, konferenser och möten ställts in den senaste tiden.

Men när vi frågade några av de ansvariga för stadens barer och klubbar så menar de att folk inte stannat hemma, utan fortsatt att gå ut.– Vi har aldrig tidigare haft så mycket gäster som vi har haft den senaste månaden på Södra Teatern. Särskilt på nattklubbs- och barsidan ser vi en kraftig ökning, säger Samuel Laulajainen, Södra Teaterns VD.

Istället finns det andra saker som har påverkats på Södra Teatern.

– Vi ser några avbokningar på konferens och event men den lokala nattklubbs-, bar-, restaurang- och scenverksamheten har inte påverkats alls än så länge, säger Samuel Laulajainen.

Folk var ute som vanligt i helgen

I Stureplansgruppen ingår en större grupp restauranger, barer och nattklubbar. Enligt företagets vice VD Jennica Jonsson ska deras klubbar och barer inte ha noterat någon skillnad i besökarantal den senaste tiden.

ANNONS

– Vi har sett en mindre nedgång i antalet besökare på våra restauranger. Klubbarna och barerna har inte påverkats, säger hon.

Hur såg det ut med besökare i helgen?

– Det såg bra ut.

”Väldigt sorgligt om vi generellt var tvungna att sluta gå ut”

Inte heller Under Brons ansvariga har upplevt någon minskning.

– Vi har inte sett någon minskning. Det har varit bra med besökare och riktigt roliga kvällar. Vi hoppas ju såklart att det fortsätter då det vore väldigt sorgligt om vi generellt var tvungna att sluta gå ut, utan ser hellre att man snarare stannar hemma om man är sjuk, säger Emma Weinerhall, marknadschef.

Hur såg det ut med besökare i helgen?

– Det var en bra helg här! 

På Under Bron följer man virusets utveckling noga, förklarar Emma Weinerhall. Hon betonar även vikten av att folk stannar hemma vid symptom för att begränsa spridningen.

– Inför sommaren fokuserar vi mer på hygienen på plats och investerar i en ombyggnation av toalettområdet då det länge varit vår trånga sektor så det kommer vara betydligt öppnare och mer lättillgängligt, säger hon. 

Även Stureplansgruppen och Södra Teatern följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och direktiv för huruvida event och större folksamlingar bör ställas in.

Stockholm, Sverige