Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu blir det livat på Landet

Full fart på indie-klubben Heaven up here på restaurang Landet
Full fart på indie-klubben Heaven up here på restaurang Landet
Ossian Reynolds är ny nöjesansvarig på Landet
Ossian Reynolds är ny nöjesansvarig på Landet

När restaurang Landet slog upp sina portar vid Telefonplan 2005 visade man att det var möjligt att skapa en het nöjesdestination utanför tullarna. Nu gör man en musik- och klubbsatsning med målet att åter locka folk från hela stan till Hägersten.

ANNONS

Efter öppnandet 2005 hyllades restaurang Landet för modet att öppna upp ett nöjesetablissemang utanför tullarna. Stället blev snabbt en social knutpunkt i Hägersten men lockade också många gäster från andra delar av stan. De första åren tog man även emot utmärkelser för till exempel ”årets initiativtagare”, ”bästa bar” och ”årets restaurang”. De senaste åren har uppmärksamheten svalnat något, men nu gör man en satsning med fokus på underhållningen.

– Jag vill fortsätta med det som alltid har varit navet i Landets nöjesutbud, det vill säga högkvalitativ indie, pop och rock. Men sedan kommer jag att addera min egen touch med psychrock, hiphop, ambient techno, drömsk pop, stand up, spoken word och utställningar, berättar Ossian Reynolds som är nytillträdd nöjesansvarig på restaurang Landet.

Nya nöjesansvariga – en välkänd klubbprofil

Ossian Reynolds är en välkänd profil i huvudstadens klubbkretsar och har jobbat med allt från mystiska svartklubben Svarta Dörren i Solna till Slakthuset och klubben The Bang Bang Bar som huserade på just restaurang Landet. Dessutom är han både musikproducent och discjockey. Just nu ligger dock fokus på att förverkliga hans vision för Landet.

– Övervåningen, som jag har börjat kalla ”Ovan Landet”, ska vara en kulturell oas där det händer nya saker varje vecka. Känsla och ärlighet ska genomsyra allt, men i övrigt kan det handla om olika former av uttryck och stilar, säger han.

Vill locka folk från hela stan

Ossian Reynolds fortsätter att berätta om hur man självklart riktar sig till en nöjestörstande publik i Hägersten, men att man också vill attrahera gäster från andra håll.

– Många av de band och klubbar vi bokar har en egen publik från olika delar av stan. Vidare upplever jag att Landet verkligen har en egen känsla, så jag tycker inte alls det är svårt att locka ut folk hit. Men som alltid när det handlar om uteliv så gäller det att göra rätt saker vid rätt tidpunkt, säger han.

Några programpunkter framöver som du vill lyfta fram lite extra?
– Om jag måste välja något så har vi den fantastiske musikern Gustav Ejstes från Dungen som kör sin klubb Pyramid fredagen 27 oktober. Gustav kommer att spela skivor och får dessutom besök av olika artister som kommer att uppträda live. Vi har också några härliga Balkan Jamsession-kvällar att se fram emot under hösten och vintern, berättar Ossian Reynolds som är nöjesansvarig på Landet.

ANNONS

Fakta

Andra uppmärksammade satsningar utanför tullarna

Le Garage, Stockholmsvägen 17 i Enskede
Bakom en garagedörr i Enskede döljer sig denna cocktail-bar som bjuder på glamour och värme i 20-talsstil.

Centan, Lagaplan 5 i Bagarmossen
Hajpad kvarterskrog i Bagarmossen där allt från möbler och smörknivar till menyns typsnitt och personal kommer från närområdet.

Aloë, Svartlösavägen 52 i Älvsjö
Om du hittar ingången utlovar kockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson en unik smakresa i en karismatisk miljö.

 

Lm Ericssons väg 27, Hägersten, Sverige