Nu blomstrar stans gayklubbscen – Allt om Stockholm
Fullt ös på gayklubben LIQ vid Stureplan
Fullt ös på gayklubben LIQ vid Stureplan
Club Backdoor kallar sig för "the best & gayest club north of Ibiza"
Club Backdoor kallar sig för "the best & gayest club north of Ibiza"

Nu blomstrar stans gayklubbscen

Klubb 

Efter några år med nedläggningar och halvtomma dansgolv öppnas det nu nya populära gayställen. Allt om Stockholm har tagit ett snack med två nytillskott, och tipsar om både nya och gamla klubbar där alla kan känna sig som hemma.

ANNONS

Efter en period av nedläggningar och minskad gästtillströmning har nu vinden vänt för stans gayklubbar. Den senaste tiden har ett flertal nya ställen öppnat upp sina portar. Club Backdoor vid Tele2 Arena och LIQ vid Stureplan är två exempel på nya initiativ som lockar mängder av festglada människor till sina klubbkvällar.

– Det är otroligt kul att det börjar bli ett riktigt bra utbud med gayklubbar. Dessutom finns det nu något för alla smaker vilket är viktigt. Tidigare har det nog varit lite väl likriktat och kanske har det saknats en del kärlek och driv, berättar Sofia Kärnestam som driver LIQ tillsammans med Fredrik Wallberg och Andreas Karlsson.

Kravlöst festande vid Stureplan

På LIQ, som hade premiär i sina nya lokaler på Birger Jarlsgatan 22 under prideveckan, satsar man på ett varierat nöjesutbud med blandad musik och fokus på kravlöst festande till 05 varje fredag och lördag.

– Kom precis som du är. Antingen med vänner, eller för att lära känna nya människor. Låt klockorna stanna, gå en trappa ner och festa som att det inte finns någon morgondag, säger Sofia Kärnestam.

Höga ambitioner på Club Backdoor

På Club Backdoor som huserar på Arenavägen 75 vid Tele2 Arena har man valt sloganen ”the best & gayest club north of Ibiza”. Här utlovar arrangörerna bra ljud och ljus, artister och spännande dj-bokningar varje helg.

– På fredagarna satsar vi på hits, och på lördagarna förvandlas Club Backdoor till en house- och technoklubb av internationellt snitt. Vi anser att kvalitet får kosta och det tro vi att folk märker, säger Kim Högstedt som står bakom klubben tillsammans med nöjesprofilen Martin ”Miss Inga” Johansson.

Inte bara för homosexuella

Det är inte bara homosexuella som är välkomna på stans gayklubbar. Både LIQ och Club Backdoor välkomnar alla som har rätt attityd.

– Som tjej så slipper du tafsiga killar och som straight kille så slipper du macho-kulturen. Enligt mig så är det nästan alltid bättre drag på gayklubbar, det känns som en mer avslappnad och fri miljö där alla får vara sig själva, säger Sofia Kärnestam på LIQ.

Kim Högstedt på Club Backdoor betonar samtidigt att det även fortsatt finns ett behov av klubbar som riktar sig mot just gayvärlden.

– Det är bara att öppna ögonen mot omvärlden för att förstå varför, säger han.

Stark tro på framtiden

Kim ser dock ljust på framtiden och är övertygad om att ett medvetet arbete med lokala och internationella dj-bokningar kommer att leda till att gayscenen fortsätter att blomstra. Även Sofia Kärnestam på LIQ är optimist.

– The future is so bright I have to wear shades, säger hon.

Fler gayställen att kolla in

King Kong, Mariatorget 1A
Källare vid Mariatorget med fest varje lördag. Schlager på ena dansgolvet och blandad dansmusik på det andra.

Guldrummet, Berzelii Park
Guldrummet var ursprungligen namnet på nattklubben Ambassadeurs VIP-rum, men nu håller man till i stora salongen på Berns. Arrangeras första lördagen i varje månad.

Patricia, Söder Mälarstrand, Kajplats 19
Söndagsfesterna på båten Patricia, som pågår till 05, är en modern klassiker i stans gayvärld.

TANK, Kungsgatan 56
Festa mitt i veckan på TANK. Öppet tisdag till torsdag mellan 22-03.

Secret Garden, Kornhamnstorg 59
Mysigt ställe i gamla stan. Här kan du hänga i baren, ta något att äta eller se stället förvandlas till nattklubb framåt småtimmarna.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler klubbartiklar

Vår klubbreporter Mats Wurnell tipsar om de hetaste dansgolven den 19-20 januari
Klubb

Live-techno, dirty glamour, funk och beats

Från en Traffic-fest på Allhuset 2008
Klubb

Drum & bass-klubb tar avsked med bastung fest

Frej Larsson kommer till Debaser medis med sin 3-d-show Livin la vida larsson
Klubb

”Knark överallt” på Frej Larssons fest

Klubb

Gatsbyfest på Berns i helgen

Nattklubben Eventhuset i Västberga satsar stort
Klubb

Mor och son satsar stort på klubb i Västberga

Vår klubbreporter Mats Wurnell tipsar om de hetaste dansgolven den 5-6 januari
Klubb

Guilty pleasures, techno, trance och salsa