Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Baren med ett bollhav bredvid dansgolvet

Hornhusets Rut Meyersson (nere) och Pauline Högberg (uppe) skvalpar i bolhavet på Laika
Hornhusets Rut Meyersson (nere) och Pauline Högberg (uppe) skvalpar i bolhavet på Laika
Antalet sittplatser på barklubben Laika i Hornhuset har utöktas efter renoveringen
Antalet sittplatser på barklubben Laika i Hornhuset har utöktas efter renoveringen
Pauline Högberg och Rut Meyersson bjuder in till umgänge och spontandans på Laika
Pauline Högberg och Rut Meyersson bjuder in till umgänge och spontandans på Laika

Drick öl i bollhavet, pressa in kompisgänget i fotobåset eller ta en svängom på det nya dansgolvet. Allt om Stockholm kollar in "nya" Laika i Hornhuset vid Hornstull som nyligen öppnat efter en renovering.

ANNONS

Nyligen öppnade barklubben Laika, som huserar på andra våning i Hornhuset vid Hornstull, åter efter en tids renovering. Hornhusets nöjeschef Pauline Högberg berättar om hur det var dags för ett rejält ansiktslyft och om hur glad hon nu är över att nu kunna visa upp ”nya” Laika.

– Vi har bland annat flyttat dansgolvet, nästan dubblerat antalet sittplatser, installerat ett fotobås och byggt ett bollhav, säger hon.

Hon fortsätter att berätta om hur bollhavet blev till.

– Egentligen ska det vara en nedsänkt soffa där, men den blev inte klar till nyinvigningen så då gjorde vi om ”hålet” till ett bollhav. Vi kommer inte alltid ha ett bollhav där dock, utan bara på vardagarna, säger nöjeschefen Pauline Högberg.

Ingen nattklubb

Det är inte bara ytan på Laika som förändrats. Rut Meyersson är nytillträdd assisterande bokare på Hornhuset och berättar om hur musiken som spelas på Laika nu kommer att vara lite mer lättsam.

– Vi satsar mycket på house och disco. Vi vill inte vara en nattklubb utan ett ställe där man kan snacka, umgås och ha roligt, men självklart även spontandansa. Då tycker vi helt enkelt att det passar bättre med lite gladare musik, säger Rut Meyersson.

Hur gör ni för att bollhavet inte ska bli en sanitär olägenhet?
– Haha, vi är noga med att ge bollarna den kärlek de behöver. Jag och Rut badar varenda en i alkoholbad, säger Pauline Högberg som är nöjeschef på Hornhuset.

Fakta

Om du inte gillar att dricka öl i bollhav kanske du vill...

Dricka öl i totalt mörker i samband med en måltid på den mörklagda restaurangen Svartklubben. Observera att bordsbokning är nödvändigt inför besök. Södermannagatan 27

Dricka öl (eller mjöd) som en viking på E-types vikingahak Aifur i Gamla stan. Här utlovas en stämning som påminner om hur våra gamla förfäder hade det en gång i tiden. Västerlånggatan 68

Dricka öl med Super Mario på tv-spelshaket N3rds på Södermalm. Här kan du spela gamla konsol-spel eller hugga in på maträtter som King Koopa Burger eller Sonic Ring Burger. Bondegatan 1

Dricka öl till utvald musik på ”Hornstulls alternativa musikbar” Cosmopolite. Här hittar du temakvällar om allt från  New Order & Joy Division till The Cure och Freddie Wadling. Långholmsgatan 28

Långholmsgatan 15b, Stockholm, Sverige