Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ibiza- och Burning man-vibbar på hippiefest i Söderort

Så här såg det ut på Chillival premiäråret 2017
Så här såg det ut på Chillival premiäråret 2017

Musikfesten Chillival i Vinterviken arrangeras på nationaldagen och bjuder på fest och chill med influenser från Ibiza, Goa, Berlin och festivalen Burning man.

ANNONS

På nationaldagen, den 6 juni, går Stockholm Hippie Market av stapeln i Vintervikens Trädgård. Som en del av denna marknad arrangeras musikfesten Chillival som för tredje året i rad bjuder på en somrig mix av house och downtempo med en twist av etno och världsmusik.

– Eftersom tempot är något lägre och musiken oftast lite gladare så brukar den locka till en härligt gungande barfotadans. Eller så ligger man bara på sin filt och spanar på moln, grässtrån eller insekter, säger Kenny Klostermark som är en av sju grundare.

Ibiza, Goa och Burning man-festivalen

För att beskriva stämningen och musiken drar arrangörerna paralleller till strandklubbar på Ibiza, bergstoppar i Goa samt en släng av Berlin, Köpenhamn och festivalen Burning man.

– Den här typen av musiksatsningar är rätt ovanliga i Stockholm och de som har bokat artister i samma genrer kör ofta festerna inomhus. Vi anser att den här musiken funkar allra bäst utomhus med gräset mellan tårna, säger Kenny Klostermark.

Internationella dj-gäster

Årets dj-bokningar innehåller både internationella och svenska namn. Från Montreal kommer Kora som släppt sin musik på skivetiketten Anjunadeep och som på Chillival kommer att gå loss på tre spelare, effektbox och en handtrumma. Och från Köpenhamn kommer Descroix som bland annat driver skivetiketten Sofa Beats.

– Dessutom bjuder Robert Elster, även känd som Vibrasphere, på vacker svensk ambient och vår resident ZinSound spelar sin karaktäristiska ”hippie house”, säger arrangören Kenny Klostermark.

Familjevänlig fest och marknad

Chillival är en familjevänlig fest och alla barn under 13 går in gratis i vuxet sällskap. På festområdet får man inte medtaga egen mat och dryck, men det finns gott om gräsmattor för picknick i närheten.

– På hippe-marknaden, som är gratis, kommer det även att finnas ansiktsmålning och clownuppträdanden. För att få hela upplevelsen får man heller inte glömma att kolla in de fantastiska försäljarna eller varför inte delta i gratisyoga med Victoria Carp, säger Kenny Klostermark på Chillival.

ANNONS
Vintervikens Trädgård - ideell förening, Vinterviksvägen, Stockholm, Sverige