Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Coronakrisen får musiken att tystna på jazzklubben Fasching

Fasching är en konsertlokal, klubb, restaurang och bar som ligger på Kungsgatan 63
Håller stängt fram till 24 april till en början.

De senaste dagarna har Fasching blivit tvungna att ställa in konsert efter konsert på grund av corona-pandemin. Nu stänger jazzklubben ner verksamheten temporärt.

ANNONS

Den anrika jazzklubben Fasching har sedan 1977 har arrangerat spelningar och klubbkvällar med både okända talanger och välkända stjärnor i Stockholm. Nu meddelar klubben att den rådande coronakrisen har gjort det omöjligt att fortsätta hålla klubben öppen som vanligt. 

Fasching har därför bestämt sig för att stänga ner sin verksamhet, i ett första skede fram till den 24 april.

Slår hårt mot kultursektorn

”Covid-19 slår hårt mot många branscher, inte minst mot kultursektorn. Många musiker och arrangörer är hårt pressade och det berör hela den (ibland) osynliga kedjan av tjänster och personal som gör en konsert möjligt – musiker, tekniker, restaurangpersonal, entrépersonal, leverantörer av backline, bryggerier och livsmedelsleverantörer, resebolag, hotell, etc, etc. Vi känner med alla som berörs och försöker värna om allas framtida arbete och försörjning.” skriver Fasching på sin Facebooksida.

Jazzklubben kommer att försöka boka om så många konserter som möjligt till ett senare datum, då köpta biljetter gäller till de nya datumen.

Fasching, Kungsgatan, Stockholm, Sverige