Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Coronakrisen kan tvinga 07-klubben i Västberga att stänga

Niklas Psarros har fått 07-tillstånd för Eventhuset i Västberga.
Niklas Psarros klubb i Västberga riskerar att gå i konkurs i coronatider.

Med stans första tillstånd för dans till 07, enbart folköl i baren och lanseringen av klubben Loftet skulle 2020 bli Eventhusets år. Sedan började coronaviruset att spridas i landet.
– Vi förlorar så mycket pengar att vi håller på att gå i konkurs, säger arrangören Niklas Psarros.

ANNONS

Tillsammans med sin mamma Anita Psarrou driver Niklas Psarros Eventhuset i Västberga. Här bedriver de både uthyrning av lokalen för privata fester för slutna sällskap och offentlig danstillställning genom den egna klubbsatsningen Loftet sedan i vintras.

Men med coronavirusets spridning och regeringens beslut om att stoppa alla evenemang med fler än 500 deltagare kan de nu tvingas bomma igen.

Massa avbokade event

– Så fort restriktionerna kom avbokade alla utom en sina event i vår lokal och vi får inte in några nya förfrågningar. Många är rädda, berättar han.

Det rör sig både om studentfester och födelsedagsfester, men även techno- och trancearrangörers fester under våren som inte blir av.

– Det är skittråkigt, det var inte längesen vi fick vårt 07-tillstånd och det har lockat massa folk. Vi förlorar så mycket pengar att vi håller på att gå i konkurs, vi kommer att behöva säga upp lokalen. Men så länge vi har kontraktet måste försöka rädda så mycket vi kan.

”Måste försöka rädda så mycket vi kan”

På Skärtorsdagen den 9 april arrangerar de därför ett event tillsammans med Technostate.

– Min mamma är nästan 70 år gammal, men hon tycker inte att vi ska sluta att leva på grund av det här viruset. Hon tyckte att vi skulle göra ett event för det behövs i de här mörka tiderna, och jag lyssnade på henne.

ANNONS

Antalet besökare har de valt att begränsa till 300 personer.

– Och vi uppmanar folk som känner sig det minsta dåliga, eller har någon i familjen inom riskgruppen, att stanna hemma.

Hoppas på ekonomisk hjälp

Vad som händer sedan återstår att se. Niklas Psarros hoppas precis som många andra nattlivsaktörer på hjälp från regeringen.

– Jag har sett att arrangörer och klubbaktörer inom nattlivet i andra länder får ekonomisk hjälp, jag hoppas att vi i Sverige också kan få det. Annars blir det här döden för oss.

Stockholm, Sverige