Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Ny dagsklubb fixar söndagsdans i Söderkällare

På nya söndagsklubben finns möjlighet till både dans och soffhäng
På nya söndagsklubben finns möjlighet till både dans och soffhäng

Dansa till techno mitt på dagen, svep en Bloody Mary eller sjunk ner i soffan och titta på rymdfilm. Nu öppnar stans nya söndagsklubb vid Skanstull.
– Ute i Europa är söndagsklubbar mer regel än undantag, säger arrangören.

Nu på söndag, den 8 april, är det premiär för den nya söndagsklubben The Sunday Space Program som kommer att husera mellan 14.00 och midnatt i nattklubbskällaren på Götgatan 99 vid Skanstull. Bakom satsningen står bland andra klubb- och techno-profilen Damien Eie som under ett antal söndagar framöver vill introducera en ny festdag för huvudstadens klubbpublik.

– Ute i Europa är söndagsklubbar mer regel än undantag. Det passar både de som vill avsluta helgen med sköna vibbar och de som inte kunnat ta sig ut på fredagen eller lördagen, säger han.

Dans och soffhäng

Arrangören Damien Eie berättar om hur han tycker att det saknas en social plattform för att avsluta veckan, och beskriver hur den nya klubben ska erbjuda vardagsrumskänsla med möjlighet till både dans och soffhäng.

– Man kan slå sig ner i soffan och titta på rymdfilm samtidigt som man får igång kroppen med en Bloody Mary eller en Smoothie. Eller så beställer man en Gin Tonic och röjer loss på dansgolvet. Det går också utmärkt att ta en liten paus om man vill gå ut för att äta en bit eller ta en promenad, säger Damien Eie.

Är inte söndagarna en vilodag?
– Vi erbjuder både vila och uppbyggnad för folket, och vila är ett ganska brett begrepp. Vi svenskar lägger oss alldeles för lätt platt under täcket och mår dåligt på söndagarna.

Vad händer på premiärdagen?
– Vi kommer att dansa, umgås och kolla på film. I dj-båset hittar ni mig tillsammans med Acronym och Bille Jo. Vi vet hur tar sig an en söndag. Let’s bring back the sunday fun.

Götgatan 99, Stockholm, Sverige