Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De styr dagsfest under bar himmel på Kastellholmen i sommar

Anna Kohlin och Tobias Joelsson ovanför borggården där Courtyard Motion arrangeras
Anna Kohlin och Tobias Joelsson ovanför borggården där Courtyard Motion arrangeras.

Klubbmusik, intim vibb och utsikt över Stockholms inlopp. I augusti arrangeras festen Courtyard Motion på Kastellholmen i centrala Stockholm.
– De som lyckas få en biljett kan förvänta sig grym musik och stämning på en unik plats, säger arrangören Anna Kohlin.

ANNONS

Den 17 augusti blir det dans till house och techno på ön Kastellholmen, mitt i centrala Stockholm. Då går nämligen dagsfesten Courtyard Motion av stapeln under bar himmel på det gamla kastellets borggård.

– En unik och inspirerande plats är grunden för en bra fest och de är sjukt svåra att hitta i den här staden. Courtyard Motion blir det första arrangemanget i sitt slag på Kastellet Stockholm och platsen är helt overklig, berättar Tobias Joelsson som står bakom arrangemanget tillsammans med Anna Kohlin.

Tobias fortsätter att berätta om platsen.

– Bara att få stå på dansgolvet och blicka ut över Stockholms hamninlopp med Grönan till vänster och Söder till höger blir oslagbart, säger han.

Dans till elektronisk musik

Musiken kommer enligt arrangörerna att röra sig mellan den djupare delen av house, techno, minimal och breaks. Festens huvudakt är discjockeyn Youandewan från England, men han backas även upp av tre lokala dj’s.

– Vi är superstolta över att Youandewan gör sitt första gig någonsin i Sverige hos oss. Hans musikstil sätter precis den glada och peppiga stämningen vi vill åt, säger Anna Kohlin.

En historisk plats

Kastellet, där festen alltså huserar, stod klart 1848 men har anor från 1600-talet. Anläggningen var länge militär men är nu konferensanläggningen. Varje dag åker dock en värnpliktig till Kastellholmen för att hissa flaggan som en symbol för att Sverige är i fred.

– Tillsammans med byggnadens fina symbolik för fred kändes det självklart för oss att arrangera en fest just där. Och i dagens läge, med många klubblokaler som stänger, så är det superviktigt att utforska nya och roliga platser som Kastellet att uppleva musik på, säger Tobias Joelsson.

Intim stämning

Anna Kohlin berättar om vad gästerna kan förvänta sig av festen på Kastellholmen.

ANNONS

– Borggården är precis lagom i storlek och rymmer drygt 200 gäster, så det blir en intim och bra vibb. De som lyckas få en biljett kan förvänta sig grym musik och stämning på en unik plats, säger hon.

Courtyard Motion arrangeras den 17 augusti mellan 14-22 på Kastellet, Kastellbacken 1 (Kastellholmen). Biljetter och mer info finns här.

Kastellet, Kastellbacken, Stockholm, Sverige