Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han öppnar stans största gayklubb i palats i City

Ny gayklubb, Jonas Djurstedt C.H.A.O.S
Jonas Djurstedt kommer att hålla gayklubb i samarbete med Westmanska palatset.

Efter nedläggningarna – nu får stan en ny gayklubb med plats för 900 gäster. Varannan fredag kommer Jonas Djurstedt att hålla klubb i Westmanska palatset i City.
– Det behövs en plats för HBTQ-communityt att samlas på, säger han.

ANNONS

Efter en rad nedläggningar genom åren har King Kong verkat som ensam renodlad gayklubb i innerstan.

Men för ett par veckor sedan kom beskedet om att även klubben vid Mariatorget tvingas lägga ner efter klagomål från boende i området.

Klubb varannan fredag

25-åriga Jonas Djurstedt som länge haft tankar om att skapa en mötesplats för HBTQ-personer bestämde sig då för att göra slag i saken.

– Jag har letat efter en lokal, det är ju svårt att hitta riktigt bra ställen, men så kom jag i kontakt med Westmanska palatset, säger han.

Vanligtvis används lokalerna som konferensanläggning med restaurang för affärsluncher och festvåning för privata sällskap.

– De tyckte väl kanske inte att det passade med klubb riktigt, men när jag berättade för dem hur tufft det är för gay-communityt med alla nedläggningar gick de med på att sponsra med lokalen varannan fredag, säger Jonas Djurstedt.

Ny gayklubb, Jonas Djurstedt C.H.A.O.S

Den nya klubben kommer att ha två dansgolv. Foto: Pekka Pääkkö

Premiär för C.H.A.O.S. i slutet av september

I slutet av september förvandlas palatset för första gången till gayklubben C.H.A.O.S. som framöver kommer att hålla öppet på udda fredagar.

ANNONS

Nattklubben har kapacitet för 450 gäster, men nästan dubbelt så många så länge innergården har öppet, och välkomnar alla över 18 år.

–När jag flyttade hit från Småland för flera år sedan var det ensamt, den enda mötesplatsen var på gayklubbarna. Så vi vill inte exkludera någon på grund av ålder, de behöver också någonstans att ta vägen. Många som flyttat hit har ofta lämnat sina vänner i sina hemstäder.

Två dansgolv

Varje klubbkväll kommer att ha ett hemligt tema som avslöjas på plats.

– Jag kan själv inte så mycket om event, men jag har tagit in teamet på Restaurang Westman som verkligen brinner för sin grej, säger Jonas Djurstedt.

Klubben kommer att ha två dansgolv där musiken går i linje med kvällens tema.

– Rätten att få kunna få hålla handen med vem man vill, när man vill, var man vill, har fått mig att kämpa för att vi ska få en trygg plats mitt i stan.

C.H.A.O.S. har premiär den 27 september.

Var: Westmanska palatset, Wallingatan 2, Vasastan
När: Udda fredagar, kl 23.00-05-00

Westmanska Palatset, Holländargatan, Stockholm, Sverige