Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Mats drömlista: Fem platser som skulle bli grymma klubbar

Mats W, klubbkrönika
Mats Wurnell drömmer om nya coola klubblokaler i Stockholm.

Allt om Stockholms klubbreporter Mats Wurnell har vandrat runt i stan och hittat fem byggnader och platser där han tycker att det borde byggas nattklubb. Kolla in hans lista, och kom gärna med egna förslag.

ANNONS

Jag tänker mig att alla med ett intresse för uteliv och klubbkultur har gått runt i stan och pekat på olika byggnader och platser och sagt saker i stil med ”här skulle det vara coolt med en nattklubb”.

Jag gör det hela tiden, och i den här texten tänkte jag dela med mig av fem sådana platser. I vissa fall kanske det är en orealistisk tanke, i andra inte. Men i dessa tider måste man väl få drömma lite?

Vilka ställen skulle du vilja se en klubb på, mejla mig på mats.wurnell@aos.se.

Uggleviksreservoaren, Djurgården.

Uggleviksreservoaren. Foto: Mats Halldin/Wikimedia commons

Uggleviksreservoaren (Lill-jansskogen)

Så sent som 2016 föreslog Centerpartiet i Stockholm att den här mäktiga betongkolossen skulle förvandlas till nattklubb, men förslaget nobbades tyvärr av ett flertal remiss-instanser. Men jag fortsätter att drömma om hur snyggt det skulle vara att se ljuseffekter och lasrar svepa över de höga betongpelarna.

Skyddsrum, garage regeringsgatan, Viktoria Lindén.

Skyddsrum Johannes, Regeringsgatan. Foto: Pekka Pääkkö

Skyddsrummet Johannes (City)

Till vardags ett parkeringsgarage under S:t Johannes kyrka i city, men det här är egentligen ett stort atombombssäkert skyddsrum från 50-talet tänkt att kunna husera 10 000 personer om nöden så kräver. Men visst skulle det, men sina coola välvda tak, bli en grym nattklubb?

ANNONS

Sankt paul:s kyrka, Mariatorget

Sankt Paulskyrkan, Mariatorget. Foto: I99Pema/Wikimedia commons

S:t Paulskyrkan (Södermalm)

Vid Mariatorget ligger denna kyrka som numera ägs av Stadsmissionen. När kyrkan bjöds ut till försäljning 2015 ryktades det faktiskt om att det skulle kunna bli en klubb här, och jäklar vad bra det skulle kunna ha blivit.

Hus 22 Gasverket Norra Djurgårdsstaden.

Hus 22. Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Hus 22 (Norra Djurgårdsstaden)

I början av 1900-talet var detta ett vattengasverk, men sedan 70-talet har det inte varit någon verksamhet i byggnaden. Nu är den vackra tegelbyggnaden en del av utvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden så visst kan man hoppas att det blir någon form av kulturell verksamhet som flyttar in här. Gärna en nattklubb tycker jag.

Lumafabriken i Hammarby sjöstad, rummet där man provade glödlampor.

Lumafabriken i Hammarby sjöstad. Foto: Holger Elgaard, Wikimedia commons

Lumafabriken (Hammarby sjöstad)

Högst upp i den före detta glödlampsfabriken hittar vi det coola rummet där man förr provade lamporna. Idag är det ett konferensrum, men här skulle jag gärna dansa loss med utsikt över vattnet, Hammarby sjöstad och Södermalm.

Stockholm, Sverige