Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Facebook stänger ner klubb för lättklädda

Linus Nyström och hans event stängdes av från Facebook på grund av ordet "naket".
Linus Nyström och hans event stängdes av från Facebook på grund av ordet "naket".

Bild på en person med läderhuva och ordet "naket". Där gick Facebooks gräns.
– Det är okej att lägga upp säljande sexistisk reklam och nazipropaganda, men det är inte okej att ha en klubb för människor som vill klä av sig lite, säger Linus Nyström som arrangerar klubb naket.

ANNONS

I förrgår lades eventet upp för lördagens Klubb Naket på Facebook. Igår togs det ned.

– När jag loggade in på Facebook stod det att jag brutit mot deras communityregler och att jag inte får posta något på 24 timmar, jag kan inte ens likea saker, säger Linus Nyström, en av arrangörerna bakom Klubb Naket som Allt om Stockholm tidigare rapporterat om.

Istället för sin newsfeed möttes Linus av en drös av sina egna bilder och var tvungen att intyga att de inte föreställde något avklätt, och att inte några andra av hans bilder på det sociala mediet heller gjorde det.

Avstängningen kom efter att någon anmält eventet för stötande innehåll.

– Det är så det kommit upp, och det är väl inte helt svårt att gissa vem det kan vara. 

ANNONS

Bilden på eventet Facebook tagit bort föreställde ett huvud i läderhuva med en gagball i munnen, och ordet ”Naket” fanns med i titeln. Förutom det kan inte Linus komma på något som skulle kunna uppfattas som stötande.

– Det känns helt jävla sjukt. Det är okej att lägga upp säljande sexistisk reklam och nazipropaganda, men det är inte okej att ha en klubb för människor som vill klä av sig lite. Det är helt jävla bisarrt.

Foto: Screenshot. Eventbilden för Klubb Naket som Facebook verkar uppfatta som stötande.

Foto: Screenshot. Eventbilden för Klubb Naket som Facebook verkar uppfatta som stötande.

Linus Nyström har försökt ringa till Facebook för att fråga hur de kan anpassa sina event till deras communityregler, men ingen svarar på varken mail eller telefon.

– Vi har gjort ett censurerat event nu där allt som har med nakenhet tagits bort, till och med namnet. Bilden har vi bytt till en person som inte kan uppfattas som sexuellt utmanande.

Vi i söker representanter för Facebook.

Dovas Ringvägen, Ringvägen, Stockholm, Sverige