Festa för en god sak på ny festival i helgen – Allt om Stockholm
Koppartälten i Hagaparken.
Koppartälten i Hagaparken står värd för ny festival i helgen.

Festa för en god sak på ny festival i helgen

Klubb / Konsert 

Ställ dig på dansgolvet, lyssna på live-musik eller häng i solen och ät en bit mat samtidigt som du gör en insats för en bättre värld. På den nya festivalen Electrick Eden, som arrangeras på lördag i Hagaparken, kombineras musik och välgörenhet.

ANNONS

Nu på lördag, den 17 juni, arrangeras stans nya elektroniska musikfestival Electrick Eden i de anrika Koppartälten i Hagaparken. Det handlar om en endagsfestival med fokus på musik och dans där gästerna kan festa med ett gott samvete. Under parollen ”having fun feels good, doing good feels great” vill arrangörerna bidra till en bättre värld.

– Vi donerar en andel av biljettförsäljningen till välgörande ändamål. Detta år samarbeter vi med webbplattformen War On Cancer där cancersjuka och deras anhöriga kan dela med sig av sina berättelser, säger Francesco Valentino som står bakom den nya festivalen.

Det känns som en miljö direkt hämtad ur en bok, och en perfekt plats för en fest

Francesco Valentino

Inspirerad av New York

Arrangören Francesco Valentino är uppväxt i Brooklyn och berättar att om hur New Yorks festivaler och ”block parties” har inspirerat honom under planeringen av Electrick Eden. Han gillar till exempel tanken med att blanda unga musikaliska talanger med influgna internationella akter. Han berättar också om hur viktig platsen är för en lyckad upplevelse.

– När jag kom till Sverige fastnade jag direkt för Koppartälten och Hagaparken. Det känns som en miljö direkt hämtad ur en bok, och en perfekt plats för en fest som Electrick Eden, säger han.

Evenemanget kommer även att vara familjevänligt.

– Vi öppnar klockan 14 och stänger vid midnatt, och på dagen kommer Koppartältets café och restaurang vara öppet som vanligt, berättar Francesco Valentino.

Elektroniskt och dansant

Under dagen spelar bland annat live-akter som The JamNation Band, Art Nation och Anna Christoffersson. När kvällen närmar sig blir musiken mer elektronisk och dansant med discjockeys som Lex Luca, Wahlbeck, Maximani, Gabe Angels och Sunday Lovers.

Behöver klubb- och festivalscenen ta mer ansvar för samhället?

– Ja, allt får inte handla om pengar utan det är viktigt att ge tillbaka. Min mamma brukade ofta berätta för mig hur viktigt det är att dela med sig, och om hur det också får dig att må bättre. Jag håller med henne till 100%, säger arrangören Francesco Valentino.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler klubbartiklar

Slaktkyrkan huserade tidigare tarmrenseri och dynghantering
Klubb

Slaktkyrkan blir stans nya kulturhus

Dansa dig svettig på något av stans dansgolv
Klubb

Fest med utsikt, trap-party och mycket techno

Klubb

Han berättar historien om låten Shoreline

Klubb

Techno, hits och dans till Günther

En tjuvtitt på den nya klubben X:IT på Fredsgatan 12
Klubb

Premiär för ny klubbsatsning på F12

Helgen bjuder på många möjligheter till dans
Klubb

Summerburst-fest, live-house och rymddisco