Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Dragon Gate-festival flyttar in på Fryshuset

Så här såg det ut på Dragon Gate i somras
Så här såg det ut på Dragon Gate i somras

I somras gick festivalen Scandinavia Electronic Festival av stapeln på Dragon Gate utanför Gävle. Nu fixar samma gäng en vinter-upplaga på Fryshuset.
– Det blir tre elektroniska stilar på tre dansgolv med några av de största dj-namnen, säger en av arrangörerna.

ANNONS

– Det är så långt kvar till nästa sommar så vi tänkte ”vafan, vi styr ihop en vinterversion inomhus”.

Så gick det till när den elektroniska musikfestivalen Scandinavia Electronic Festival (SEF), som arrangerades för första gången i somras på omtalade Dragon Gate utanför Gävle, fick ett vintersyskon i inomhusformat. Det berättar Isak Carlén på Dance2beats som står bakom SEF tillsammans med arrangörerna på Technostate och Club Minimal.

Några av de största dj-namnen

Vinterns fest går under namnet Scandinavia Electronic Winter Festival och arrangeras på Fryshuset den 30 november. Musikmässigt handlar det om hardstyle, psytrance och techno, men till skillnad från sommarens festival är denna tillställning koncentrerad till en dag istället för två.

–  Det blir tre elektroniska stilar på tre dansgolv med några av de största dj-namnen. Publiken som var på Dragon Gate kommer att känna igen stämningen och konceptet, säger Isak Carlén.

I skrivande stund har bokningar som Neelix, Umek, Talamasca och E-Force offentliggjorts, och fler namn kommer att släppas löpande.

Mer fest på Dragon Gate

Arrangörerna passar även på att berätta att sommarfestivalen på Dragon Gate får en uppföljare nästa år.

– Den 12-13 juni så smäller det, och vi kommer att leverera. De första artisterna utannonseras inom kort, säger Isak Carlén.

Förväntar sig fullt hus

Men just nu är det festen på Fryshuset i november man laddar för, och ribban ligger högt.

– Det ska bli en kväll gästerna inte kommer att glömma. Med största sannolikhet blir det den största inomhusfesten med dessa stilar som arrangerats på svensk mark, och vi förväntar oss utsålt, säger Isak Carlén som är en av krafterna bakom festen.

ANNONS

Scandinavia Electronic Winter Festival arrangeras den 30 november på Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8. Biljetter finns ute nu.

Fakta

Om Dragon Gate

Dragon Gate är ett ej färdigställt affärs- och kulturcentrum i Älvkarleby kommun vid E4. Idén var att skapa en plats där kinesisk och svensk kultur ska kunna mötas. Projektet påbörjades 2004 och en första etapp blev klar 2008, då centrets museum öppnades för allmänheten. Turist- och kulturverksamheten vid Dragon Gate drivs av Eastern Expo Center AB. År 2016 gav Älvkarleby kommun klartecken för hotellet att öppna.

Källa: Wikipedia
Fryshuset, Mårtensdalsgatan, Stockholm, Sverige