Festivalen Into the Factory ställs in – Allt om Stockholm
Betongfabriken skulle bli klubblokal. Men polisen säger nej.
Betongfabriken skulle bli klubblokal. Men polisen säger nej.

Festivalen Into the Factory ställs in

Klubb 

Polisen kan inte garantera säkerheten i festivalen som skulle hållas i en nedlagd betongfabrik i Nynäshamn.
– Detta är utan tvekan en av de värsta situationerna i mina 20 år i branschen. Jag och mina kollegor är förkrossade över detta, säger arrangören Mattias Hedlund.

ANNONS

Festivalen Into the factory läggs ner. Polisen godkänner inte säkerheten och menar att lokaler ger upphov till klättrande på väggarna av narkotikapåverkade besökare.

I polisens avslag hänvisar man till 2016 års narkotikarelaterade gripanden i Dalhalla då systerfestivalen Into the Valley genomfördes. I utlåtandet menar polisen att besökare kan dö av överdoser samt skadas av att klättra och hoppa från festivalens höga byggnader, enligt arrangörens pressmeddelande.

– Detta är utan tvekan en av de värsta situationerna i mina 20 år i branschen. Jag och mina kollegor är förkrossade över detta. Med all den kraft och energi som den här utdragna processen har tagit känner jag verkligen att detta är mitt sista försök att göra en festival i Sverige någonsin, säger Mattias Hedlund, Music Goes Further. Vi har lagt ner vår själ i det här projektet och nu är det bara att skrota, säger han i ett pressmeddelande.

 

 

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler klubbartiklar

Klubb

Technolegend kommer till Stockholm

Klubb

Technoklubben Under Bron satsar stort i höst

Klubb

Därför stänger nattklubben Kåken ner

Klubb

Nya Berns: dans och rök

Trädgården
Klubb

Nattklubb sparkar vakter efter skandal

Klubb

Här gömmer sig stans nya nattklubb