Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Festivalen Into the Factory ställs in

Betongfabriken skulle bli klubblokal. Men polisen säger nej.
Betongfabriken skulle bli klubblokal. Men polisen säger nej.

Polisen kan inte garantera säkerheten i festivalen som skulle hållas i en nedlagd betongfabrik i Nynäshamn.
– Detta är utan tvekan en av de värsta situationerna i mina 20 år i branschen. Jag och mina kollegor är förkrossade över detta, säger arrangören Mattias Hedlund.

Festivalen Into the factory läggs ner. Polisen godkänner inte säkerheten och menar att lokaler ger upphov till klättrande på väggarna av narkotikapåverkade besökare.

I polisens avslag hänvisar man till 2016 års narkotikarelaterade gripanden i Dalhalla då systerfestivalen Into the Valley genomfördes. I utlåtandet menar polisen att besökare kan dö av överdoser samt skadas av att klättra och hoppa från festivalens höga byggnader, enligt arrangörens pressmeddelande.

– Detta är utan tvekan en av de värsta situationerna i mina 20 år i branschen. Jag och mina kollegor är förkrossade över detta. Med all den kraft och energi som den här utdragna processen har tagit känner jag verkligen att detta är mitt sista försök att göra en festival i Sverige någonsin, säger Mattias Hedlund, Music Goes Further. Vi har lagt ner vår själ i det här projektet och nu är det bara att skrota, säger han i ett pressmeddelande.

 

 

Nynäshamn, Sverige