Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Dubbelt upp: två festivaler i Slakthusområdet

Festivaltrångt i Slakthusområdet i sommar.
Festivaltrångt i Slakthusområdet i sommar.
Dansa så länge det är lagligt möjligt på något av våra bästa 05-ställen.
Klubb under tak ger möjlighet till ljusshow.

Stockholm får två helt nya festivaler med inriktning på klubbmusik. Båda festivalerna arrangeras den första helgen i juni i Slakthusområdet, och båda flyger in några av världens hetaste elektroniska akter. 

Det handlar om Slaughterhouse Area Festival som fokuserar på psykadelisk trance, och Department som lägger tyngdpunkten på house och techno. Department beskriver dock sin fest som ett block party snarare än en festival.

”En warehousefest”

– Vi fokuserar på en bra klubbupplevelse snarare än festivalkänsla. Scenerna är under tak och det bidrar till att vi kan arbeta med ljus på ett annat sätt än om det skulle vara helt och hållet utomhus. Det blir helt enkelt en warehousefest som passar en storstad, berättar Calle Dernulf som är pressansvarig på Department.

Slaughterhouse Area Festival arrangeras den 2-3 juni, medan Department går av stapeln den 3-4 juni. Båda är redan igång med bokningarna och i dagsläget är ett flertal stora internationella akter utannonserade.

Sedan har vi Vini Vici som är en av världens mest eftertraktade akter.

Niklas Psarros, Slaughterhouse Area Festival

Department har presenterat namn som Dixon, Âme, Survive och Johanna Knutsson medan Slaughterhouse Area Festival har bokningar som Infected Mushroom, Astrix och Astral Projection.

– Sedan har vi Vini Vici som är en av världens mest eftertraktade akter som spelar på stora festivaler över hela världen, säger Niklas Psarros som står bakom Slaughterhouse Area Festival.

”Har inte funnits liknande tidigare”

Båda arrangörerna tycker att de fyller en lucka i Stockholms klubbutbud.

– Vi ska skapa en riktigt bra kvarterfest i stan, och se till att sommaren får en fantastiskt start, säger Calle Dernulf på Department.

Niklas Psarros på Slaughterhouse Area Festival berättar att scenen för psykadelisk trance växer så att det knakar, och menar att deras festival är unik på flera sätt.

– Det har inte funnits någon liknande festival i Stockholm, så jag tror att detta är början på något stort. Dessutom är det ju väldigt spännande att kunna göra detta i Slakthusområdet som skapar en perfekt och unik inramning till festen, berättar han.

Två samtidigt – inget problem

Att festivalerna äger rum samma helg tror Calle Dernulf på Department inte blir ett problem.

– Jag tycker tvärtom att det är positivt. Vi har olika inriktning så det kommer nog bara bidra till att det händer en massa sköna saker samtidigt i området.


Mer gatufester:

Kvartersfesterna slåss om besökarna


 

Fakta

Fler elektroniska festivaler i vår

Summerburst, Gärdet 9-10 juni

En festival för den mer kommersiellt gångbara dansmusiken som i år arrangeras för sjunde gången. Utannonserade akter inkluderar Justin Bieber, Axwell & Ingrosso, Deadmau5 och Nervo.

Into the Factory, Nynäshamn 10-12 augusti

Arrangeras i en övergiven cementfabrik utanför Nynäshamn och fokuserar på house och techno. Hittills klara namn inkluderar Adam Beyer, Marcel Dettmann, Tini och Juan Atkins.

Slakthuset (Globen), Stockholm, Sverige