Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Fira midsommar med asfaltsblommor

Fira midsommar med den här fagra mön
Fira midsommar med den här fagra mön

Rockigt barhäng eller dans runt stången with a twist? För dig som inte är sugen på klassiskt midsommarfirande finns flera festliga alternativ i stan. 

Har du inte blivit bjuden på midsommarfest i skärgården? Eller tycker du helt enkelt att det är jobbigt att åka utanför tullarna för att äta lite sill? Du kan vara lugn – det finns flera fester i stan där du kan fira midsommar. 

För klubbisen

Vill du käka ceviche istället för inlagd sill och sen dansa hela natten? Då ska du bege dig till Hornhuset och Laika som kör klubben ”Midsommarbus”. Här utlovas en riktig mega-midsommar-fest med flera DJ:s, dansgolv och peppig stämning från 21 fram till klockan 03. Festen har fritt inträde så vill du vara säker på att komma in är det bäst att komma i tid. 

https://www.facebook.com/events/116394088960194/?fref=ts

För den alternativa

Givetvis har stans klassiska partyställe Riche öppet på midsommarafton. Inne på Riche lilla baren körs nämligen klubben ”Funn time – Midsommarfest” (Funn time stavas med två N tydligen) där det bland annat spelas darksynth, rock och psykaldelia på vinyl. Ett midsommarfirande för dig som är aningen alternativ och som gärna vill hänga mitt i smeten denna högtid. Riche och Riche lilla baren har öppet mellan 11 och 02. 

http://riche.se/kalendarium/funn-time-2midsommarfest/

För den internationella 

På klassiska och välkända Berns körs det på som vanligt hela midsommarhelgen. Ett tips för en festlig helväll är att börja kvällen med ”asiatisk midsommarmat” (det vill säga sushi) på restaurangen Berns Asiatiska. Fortsätt därefter upp på den trevliga terassen där klubben The Groove håller till. Här blir det fest och stök med både internationella gäster och folk som flytt skärgården. Terassen har öppet mellan 22 och 03. 

http://www.berns.se

https://www.facebook.com/BernsSalonger/?fref=ts

För den spexigt traditionella

På Södra teatern börjar midsommarfirandet redan klockan 12 och välkomnar alla – gamla som unga, traditionalister, barnfamiljer, södermalmshipsters och pensionärer. På mysiga Mosebacketerassen utlovas ett klassiskt firande med en twist då ringdansen runt midsommarstången leds av dragshowartisten Miss Inga som är känd för sina galna framträdande. För den hungriga finns även en midsommarmeny som går att få både vegetarisk, vegansk och glutenfri. 

Länk till eventet:

https://www.facebook.com/events/1195449130578330/?fref=ts

För spontanaren

För dig som egentligen inte hade tänkt fira midsommar men är sugen på skönt spontanhäng och mysig atmosfär är restaurang Humlan det perfekta stället att besöka. Här slipper du påminnas om sill och snaps eftersom stället är känt för sina smarriga cocktails och saftiga burgare. Dessutom ligger restaurangen mysigt beläget mitt i Humlegårdsträdgårdens sköna oas som får dig att glömma allt vad skärgård heter. 

Länk till eventet:

https://www.facebook.com/humlanbar/?fref=ts

Fakta

Och vädret då

Hur blir vädret på midsommar?  Kanske stunt samma för dig som ska vara inne på ett dansgolv, men är du ändå nyfiken på vad SVT:s Nils har att säga – läs mer här.

Stockholm, Sverige