Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De firar ett kvarts sekel av soul

Magnus ”Munken” Räms och Robert Baum firar 25 år med soul.
Magnus ”Munken” Räms och Robert Baum firar 25 år med soul.

Klubbkvällen Club Soul firar ett kvarts sekel med stor fest på Fasching. Sedan siktar de på ytterligare 25 år med soul, disco och funk.
– Som Timi Yuro sjunger; "it’ll never be over for me", säger arrangören och discjockeyn Magnus "Munken" Räms.

ANNONS

I år firar Club Soul att de fått gästerna på det anrika etablissemanget Fasching att dansa till soul, disco och funk nästan varje vecka i ett kvarts sekel. Allt började alltså 1993 när Magnus ”Munken” Räms, Robert Baum och Fredrik Ekander tyckte att något saknades på huvudstadens klubbscen.

Vi var tre killar
som brann för
soulmusiken.

Magnus ”Munken” Räms

– Vi var tre killar som brann för soulmusiken och gärna ville nå ut med den till en bredare publik, berättar Magnus Räms som idag driver klubben tillsammans med Robert Baum.

Så här såg det ut när Soul firade 20-årsjubileum.

Så här såg det ut när Soul firade 20-årsjubileum. Foto: Privat

”Soul är den bästa musiken”

Utöver att vara arrangörer är det även Magnus och Robert som varje lördag intar Faschings dj-bås och väljer musiken. När Magnus ”Munken” Räms ska förklara klubbens livskraft lyfter han fram den vänliga atmosfären och vikten av nyfikna dj’s.

Det blir en helkväll
och natt med dans,
svett och skratt.

Magnus ”Munken” Räms

– Vi söker ständigt efter ny musik och det är inte ovanligt att man hittar ”nya” låtar som är 50+ år gamla. Det är en stark drivkraft. Dessutom är soul den bästa och mest dansanta musikstilen, säger han.

Stor jubileumsfest

Den 24 november bjuds det in till en stor jubileumsfest på Fasching. Utöver dj-spelningar av Robert Baum och Magnus Räms blir det även ett live-framträdande av Patrik Kolar & his funky friends. Dessutom utlovas hemliga gäster.

ANNONS

– Det blir en helkväll och natt med dans, svett och skratt. Kom och hurra för Stockholms skönaste tjugofemåring, uppmanar Magnus Räms på Club Soul.

Faschings dansgolv från dj-båset.

Faschings dansgolv från dj-båset. Foto: Privat

Något speciellt du minns från de 25 år som passerat?
– Några av höjdpunkterna är när vi hade Carleen Anderson från bandet Young Diciples på scenen, eller när vi hade dj-besök av Keb Darge och Nancy Yahiro. Dessutom är det alltid kul med kvällar där gamla stammisar dyker upp, säger Magnus Räms.

Och hur ser framtidsplanerna ut?
– Vi tar det en skiva i sänder, men vi ser fram emot ytterligare 25 år. Eller som Timi Yuro sjunger; it’ll never be over for me.

Club Soul huserar på Fasching (Kungsgatan 63) varje lördag mellan midnatt och 04. Lördag 24 november bjuds det in till en stor jubileumsfest.

Fasching, Kungsgatan, Stockholm, Sverige