Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

MTV fixar fest på Trädgården

MTV anordnar fest på Trädgården
MTV anordnar fest på Trädgården

MTV bjuder in till en festkväll på Trädgården och utlovar livemusik från jazzmusiker, hiphopartister och de som sysslar med electronica.
– Vi vill lyfta fram grym musik, säger Karolina Moberg på MTV.
Dessutom antyder man om fler MTV-evenemang till hösten.

ANNONS

Minns ni MTV? Musikkanalen som berättade för en hel generation vilken musik och kultur som gällde långt innan du kunde hitta det själv på Youtube och Spotify.

Trots att inte har samma genomslagskraft längre har kanalen aldrig försvunnit och nu bjuder de in till en festkväll på Trädgården 27 juni.

Vi är supertaggade på att dra igång vår första MTV Live Sessions

Karolina Moberg

Kvällen går under namnet MTV Live Sessions och bjuder bland annat på framträdanden av artister som Thaiboy Digital, Ros och Cobrah.

– Vi vill lyfta fram grym musik och Trädgården är den perfekta mötesplatsen för det. Vi är supertaggade på att dra igång vår första MTV Live Sessions, säger Karolina Moberg på MTV.

Kvällen riktar sig till alla som älskar musik.

– Med en blandning av artister och genrer, från jazz till hiphop och elektroniskt, hoppas vi att kunna tilltala alla som älskar musik och som vill ha en härlig sommarkväll med oss, fortsätter Karolina Moberg.

Fler MTV-fester att vänta

Hon låter även meddela att det kommer bli fler musik- och klubbsatsningar signerat MTV efter sommaren.

ANNONS

– Till hösten siktar vi på både klubbkoncept och spelningar med upcoming artister. Musikrelaterade events är en del av vårt DNA, och vi ser fram emot att fortsätta jobba med den lokala musikscenen och lyfta akter samt talanger som vi tror på, säger hon.

MTV då och nu

Tv-kanalen MTV grundades i USA på 80-talet och lanserades senare framgångsrikt i bland annat Europa och de nordiska länderna, inklusive Sverige. Fokus var musik och underhållning, vilket fortfarande är några av kanalens ledord.

– Vi har utmanat normer och tänjt på gränser i över 30 år, med innehåll och programformat som många idag känner till och kan relatera till. Vi drivs fortfarande av att dela underhållning, populärkultur och musikupplevelser på många olika plattformar och sammanhang, säger Karolina Moberg på MTV.

Många 70- och 80-talister är uppväxta med MTV. Skulle dessa personer känna igen dagens MTV?
– Absolut. Många är ju självklart nostalgiska och tänker på musikvideos som vi var först med, och som vi fortfarande gör och visar. Däremot finns vi på många olika plattformar idag, där våra fans finns, säger Karolina Moberg.

MTV Live Sessions arrangeras den 27 juni mellan 17-03 på Trädgården, Hammarby Slussväg 2. Åldergräns 18 år med förköp.

Trädgården, Hammarby Slussväg, Stockholm, Sverige