Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Han fixar festen på nytt 03-hak vid Hornstull

Kim Högstedt är ny nöjesansvarig på Timebar vid Hornstull
Kim Högstedt är ny nöjesansvarig på Timebar vid Hornstull

Hiphop och indie i en snygg, intim och stökig miljö utlovas när Hornstull nu får ett nytt ställe med öppet till 03. Vid rodret står klubbprofilen Kim Högstedt som välkomnar alla gäster med rätt attityd.

ANNONS

Nu får Hornstull en ny bar och ”miniklubb” för alla nattsuddare. Det är Timebar på Hornsgatan 174 som den 14 september drar igång en ny klubbsatsning och samtidigt förlänger sina öppettider till 03. Ny nöjesansvarig är Kim Högstedt med en bakgrund på nattklubbar som Slakthuset, Södra Teatern, Hornhuset och Moon Motel.

– Det känns otroligt kul att utveckla ett ställe och få en stor kreativ frihet. Timebar blir nu en intim, snygg och stökig kombination av barställe och klubb med svinbra ljud och utrymme för 120 personer. Dessutom blir det fri entré, berättar Kim Högstedt.

Fokus på urban musik och indie

Till en början handlar Kims jobb om att bygga upp en klubbverksamhet på fredagar och lördagar, vilket han kommer att göra tillsammans med klubbprofilen Hasan Ramic och bokaren Lars Holmberg. På fredagarna är det fokus på urban musik som hiphop, rnb, soul och dancehall medan lördagarna tillägnas indie-musiken.

– Gräddan av stans musiker och dj’s kommer att styra musiken. Det ska vara färgstarka personligheter och ledordet ska hela tiden vara stök, kärlek och självklart jämlikhet, säger han.

Alla med rätt attityd är välkomna

Kim Högstedt fortsätter att berätta om den urbana fredagssatsningen.

– Urban-musiken är oftast lite mobbad av ställen i innerstan, men jag och de jag arbetar med vill bevisa att det går att göra en klubb i den stilen där det bara är kärlek, för jag vet att det går. Här kommer alla vara välkomna om de har rätt attityd och visar respekt och vänlighet mot alla andra gäster, säger Kim Högstedt som är ny nöjesansvarig på Timebar vid Hornstull.

Snart premiärdags

Just nu planeras det för fullt inför premiärhelgen den 14-15 september.

ANNONS

– På fredagen är det premiär för Hasan Ramics helt nya klubb Drip Drip, och på lördagen drar vi igång en indiesatsning med det storslagna namnet Anthems. Vi utlovar en magisk inledningshelg, säger Kim Högstedt.

Timebar Stockholm, Hornsgatan, Stockholm, Sverige