Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Smygpremiär i april på sommarklubben Kvarteret

Kamel Salih, Matilde Urdinola och Linus Nyström på Kvarteret är laddade inför sommaren
Kamel Salih, Matilde Urdinola och Linus Nyström på Kvarteret är laddade inför sommaren

Det blir fest fem dagar i veckan när sommarklubben Kvarteret öppnar upp sina portar för en andra säsong. Läs om satsningen, förändringarna och om smygpremiären i april.

ANNONS

Sommarklubben Kvarteret, som huserar i Slakthusområdet, är snart tillbaka för en andra säsong. På skärtorsdagen, den 18 april, bjuds det in till smygpremiär innan klubben sedan öppnar officiellt 17 maj. Under sommaren kommer det sedan att bjudas upp till fest fem dagar i veckan.

– Torsdagar, fredagar och lördagar blir det fokus på house och techno, medan onsdagar och söndagar består av urbana satsningar med arrangören Nuh Linga vid rodret, säger Kamel Salih som tillsammans med Matilde Urdinola, Linus Nyström och Maria Pelagia fixar sommarens fester på Kvarteret.

Det är viktigt för oss
att inte vara elitistiska.

Matilde Urdinola

Vill locka en blandad publik

Ett av huvudmålen detta år är enligt Matilde Urdinola att vara en inkluderande nattklubb som lockar en blandad publik. Utöver att ha ett varierat musikutbud hoppas hon till exempel på att kunna locka konsertgäster från Slaktkyrkan som ligger i direkt anslutning till Kvarteret.

– De kommer att köra punk- och rockkonserter under sommaren, och vi vill självklart att dessa gäster fortsätter kvällen hos oss. Det är viktigt för oss att inte vara elitistiska, utan hit ska alla vara välkomna för att upptäcka ny musik och få nya upplevelser, berättar Matilde Urdinola.

Hej då Fristaden, hej Portalen

Lokalmässigt sker också en del förändringar jämfört med förra året. Delen som kallades Fristaden finns inte kvar i år, men istället har man byggt ett nytt dansgolv som går under namnet ”Portalen”.

Vi vill att publiken
ska överraskas, och
vi uppmanar alla att
komma förbi och
uppleva olika delar
av vårt klubbutbud.

Linus Nyström

– Sedan har vi självklart kvar det stora utomhusdansgolvet, och vid speciella tillfällen öppnar vi även upp Slaktkyrkan, säger Linus Nyström.

Tanken är också att lokalen ska vara i ständig förändring, och kunna byta skepnad från kväll till kväll.

ANNONS

– Vi vill att publiken ska överraskas, och vi uppmanar alla att komma förbi och uppleva olika delar av vårt klubbutbud, säger Linus Nyström.

Så, vad händer på smygpremiären den 18 april?
– Det är ett grymt bra tillfälle att kolla in nya Kvarteret och dansa till grymma dj:s som Oscar Mulero, Lego, Billie Jo, Æmma och LuLu Malina. Dessutom ryktas det om en bra efterfest, säger Matilde Urdinola.

Klubben kvarteret, övre från vänster Sebastian Fors Gustav Bendt Emma Pavlovic Svensson Kamel Salih nedre från vänster Christian Berg Linn Hutchinson Linus Nyström Matilde Urdinola

Hela gänget bakom Kvarteret, övre från vänster: Sebastian Fors, Gustav Bendt, Emma Pavlovic Svensson, Kamel Salih. Nedre från vänster: Christian Berg, Linn Hutchinson, Linus Nyström och Matilde Urdinola. Foto: Pekka Pääkkö

Sommarklubbarna med Stockholms skönaste utehäng

Kvarteret, Styckmästargatan, Johanneshov, Sverige