Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hon fixar festen för dig över 50

Madelein "DJ Gloria" Månsson driver Glorias 50+ Disco
Madelein "DJ Gloria" Månsson driver Glorias 50+ Disco

Madelein "DJ Gloria" Månsson, 74, hade svårt att hitta nattklubbar som passade hennes ålder, tycke och smak. Nu driver hon Glorias 50+ Disco med fest och dans för dig som är 50 år fyllda.
– Både jag och min publik har gott om kraft och nyfikenhet kvar, säger hon.

ANNONS

Välkommen till klubbkvällen där du måste visa legitimation om du ser ut att vara yngre än 50 år. Fredagen den 28 september är det höstpremiär för månadsklubben Glorias 50+ Disco på nattklubben Rose i centrala Stockholm. Bakom konceptet står den 74-åriga discjockeyn och arrangören Madelein ”DJ Gloria” Månsson.

– Jag drog igång de här festerna för ungefär åtta år sedan när jag tröttnade på att ingen nattklubb öppnade innan 23 och samtidigt tyckte det kändes lite underligt att stå i krogköer tillsammans med 20-åringar, berättar hon.

Mycket kärlek och inget bråk

På Glorias 50+ Disco öppnar dansgolvet redan 18.30, och festen fortsätter sedan till 22.30. Och även om ålderskontrollen är strikt, så beskriver Madelein Månsson stämningen inne på klubben som betydligt mer avslappnad.

– Det är en härlig feststämning och mycket kärlek i luften. Folk dansar, hänger i baren och umgås. Under alla år har vi aldrig haft problem med bråk eller slagsmål, säger hon.

Gammal och ny musik

Under kvällarna är det Madelein själv som styr musiken. Under artistnamnet DJ Gloria spelar hon allt från disco, rock och hårdrock till en och annan tryckare och styrdans.

– Jag inleder alltid med Gloria Gaynor, men i övrigt bestämmer jag inga låtar i förväg. Jag läser istället av dansgolvet, väljer passande låtar och blandar alltid friskt mellan gammal och ny musik, säger Madelein ”DJ Gloria” Månsson.

Gott om kraft och nyfikenhet

De senaste åren har hennes klubbkonceptet växt och expanderat. Utöver Stockholmskvällarna på Rose finns Glorias 50+ Disco nu i ytterligare sex städer samt på kryssningsfartyget Birka Paradise. Och Madelein Månsson har inga planer på att trappa ner.

– Både jag och min publik har gott om kraft och nyfikenhet kvar, för livet tar inte slut bara för att man har fyllt 50. Jag siktar på att fortsätta till dess att jag fyller 100. Minst.

ANNONS
Fakta

Fler klubbar som passar en äldre målgrupp

Soul Train (Café Opera, Karl XII:s torg)
Soul Train driver bland annat en after work-klubb varje fredag på Café Opera. Grundarna René Disteli och Anders Müller bjuder på en ”härlig mix av den bästa dansmusiken från 70-talet till idag, blandat med happenings och sköna inslag”.

Golden Hits (Kungsgatan 29)
Nattklubben Golden Hits på Kungsgatan lockar en blandad målgrupp som svänger sina lurviga till ”musiken du helst dansar till hemma i ditt egna vardagsrum”. Här kan du dessutom uppleva karaoke, middagsshower med mera.

Kolingen (Kornhamnstorg 59B)
Dans, fest och mingel i ett källarvalv med anor från 1400-tal. På Kolingen i Gamla stan, som är en del av restaurang Engelen, blandas turister och stockholmare och dansar till en blandning av gammal och ny musik.

Rose Club, Hamngatan, Stockholm, Sverige