Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nu flyttar stans klubbar ut på nätet och hem till dig

Stans fester och klubbar flyttar ut på nätet.
Stans fester och klubbar flyttar ut på nätet.

Det är inte bara konserter och live-spelningar som flyttar ut på internet i spåren av coronakrisen. Nu bjuder stans klubbar och dj:s upp till streamad fest och förvandlar ditt vardagsrum till dansgolv.

ANNONS

Corona-pandemin har tvingat många av stans nattklubbar att ha stängt eller begränsa antalet gäster. Men nu väljer fler och fler klubbarrangörer, festfixare och dj:s att flytta sina fester till nätet och göra det möjligt för folk att dansa och ha roligt hemifrån.

En virtuell nattklubb

Ett exempel på detta är Johannes Drakenberg och Rickard Svensson som nyligen lanserade konceptet Lockdown Stockholm. De beskriver sin satsning som en virtuell nattklubb på internet med direktsända elektroniska dj-spelningar från de corona-tomma klubblokalerna på Slaktkyrkan i Slakthusområdet.

– Det är kul att sända från en riktig klubb för att få den rätta känslan, även om det inte någon publik på plats. De som är med via nätet kan koppla upp sig via en app och visa upp sin hemmafest för både andra tittare och de dj:s som spelar, säger Johannes Drakenberg.

Succépremiär i fredags

Premiärfesten ägde rum den 20 mars och var ”välbesökt” med totalt 70 000 streams och ännu fler tittare. Rickard Svensson berättar om hur nöjda de är efter att på kort tid ha lyckats föra samman människor på ett helt nytt sätt.

– Reaktionerna var överväldigande och väldigt många tackade oss för att vi gjorde deras kväll och det känns verkligen kul, säger han.

Johannes Drakenberg och Richard Svensson har startat Lockdown Stockholm.

Johannes Drakenberg och Richard Svensson har startat Lockdown Stockholm. (Foto: Privat)

Tittarna hade fest

Och de som tittade på evenemanget passade på att skapa så mycket klubbkänsla som möjligt i sina hem.

ANNONS

– Folk hade riggat upp discoljus och rökmaskiner hemma. Vissa var själva, vissa var i par och vissa hade fest med många som dansade järnet, säger Rickard Svensson på Lockdown Stockholm.

Drönare och virtual reality att vänta

Lockdown Stockholm har sin nästa fest den 27 mars, och planerna inför kommande evenemang är många.

– Vi kommer att samarbeta med några av stans klubbarrangörer men även satsa mycket på teknik. Förvänta er drönare, robotkameror och virtual realty, säger Johannes Drakenberg.

Även Mosquito flyttar ut på nätet

En annan klubbaktör som lockats av möjligheten att direktsända dj-spelningar är Thomas Gylling som driver klubben Mosquito. Via Facebook och Instagram når han nu ut till klubbens fans och bjuder på allt från afrobeat, reggaeton och soca till house och klubbgrooves.

– Jag kände att det behövdes fler röster som peppar och uppmuntrar till gemenskap och solidaritet. Folket är på till 100% och visar mycket energi, säger han.

Thomas Gylling och Mosquito fixar Facebook-fest. (Foto. Skärmdump)

Thomas Gylling och Mosquito bjuder upp till party på Facebook. (Foto. Skärmdump)

Sänder från sitt garage

Thomas Gylling berättar om hur hans garage får agera provisorisk studio med hjälp av lite dekor, ljuseffekter, dj-utrustning och slagverk.

– Det är roligt att följa tittarnas reaktioner med många utrop och kopplingar med publiken, även internationellt. När jag sände i lördags var det folk med från England, Grenada, Frankrike, Norge och Danmark, säger Thomas Gylling och fortsätter.

– Jag drivs framåt i när jag ser folks reaktioner, önskningar och tips. Jag går ju igång på musiken så har det alltid varit.

Svårt att tjäna pengar

I nuläget verkar det dock inte som att de nya online-initiativen kan generera någon form av inkomst som kan väga upp de förlorade intäkterna inom klubbsfären.

– På sin höjd ger det oss en liten slant till att få något på bordet, men vi är väldigt tacksamma för de som swishar, säger Johannes Drakenberg på Lockdown Stockholm.

Mer information om Lockdown Stockholm hittar du på deras hemsida. Mosquitos direktsändningar kan du följa via Instagram eller Facebook.

Fakta

Fler online-fester som sänds från Stockholm

36h Ingrid. 27-29 mars
Minifestival hela helgen med dj-namn som Axel Boman, Johanna Beckman, Kornél Kovács och Marble & Toof.

Digital Disco Party. 27 mars
Soul Train Stockholm med Müller och Maritza fixar streamad fest med klassiska party-dängor.

Syntax Error: Virtual Edition. 28 mars
Stans nördigaste klubbkväll flyttar ut på nätet. Chatta loss med jämlikar och hemma-dansa till tv-spelsmusik.

Stockholm, Sverige