Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Krogfolkets bästa tips för söndagsfest

Bartendern Love Sjögren tipsar om bra söndagsfester.
Bartendern Love Sjögren tipsar om bra söndagsfester.

Dansa som om du var naken i duschen, spela tv-spel eller beställ sushi från en nattmeny. Söndagar kan vara fantastisk festliga om du bara har koll på vilka ställen som du ska besöka. 
– Skippa lördagsutgången och upplev den avspända känslan på söndagskrogarna, säger bartendern Love Sjögren.  

ANNONS

Söndagarna behöver inte betyda bakismat, sunkigt soffhäng och ångest inför den kommande veckan bara för att du varit ute både fredag och lördag. 

”Älskar stämningen på söndagar”

Love Sjögren är bartender på East och har en förkärlek till söndagsutgång. Allt om Stockholm tog ett snack med honom om varför söndagar är så speciella, varför han tycker att stockholmare ska skippa att festa på lördagar och vilka ställen som är bäst att partaja på under veckans sista dag. 

–Jag älskar stämningen ute i Stockholm på söndagar. Tidigare på dagen är det vanligt folk, turister, vivörer och mondäna familjer som brunchar och pratar om helgen samt en del söndags-shoppare som belönar sig med ett glas bubbligt. Det brukar lägga sig en del mot eftermiddagen men stämningen finns där för alla vet att det kommer igång igen…

Inte bara krogisar som är ute

Love berättar att det är ganska blandat folk som är ute och vill partaja på söndagar. Största delen är givetvis krogfolk men även unga turister och frilansare syns flitigt i vimlet. 

–I och med att så många frilansar och har egna arbetstider nu för tiden så är det fullt med DJ:s, stylister, reklamare, frisörer och liknande som uppskattar proffsens dag. Givetvis är det ju en hel del turister ute också, de vill ju inte sitta och häcka på hotellrummet liksom.

”Ingen ska pissa revir”

För Love är söndagsfestandet heligt och han har höga krav på att stämningen ska vara rätt när han går ut. 

–En bra söndagsfest, liksom alla fester, handlar om att sänka attityden och höja känslan av gemensamt skoj. Ingen ska behöva känna sig nödgad att pissa revir. 

Festa med avspänd känsla

Är man en ovan festprisse på veckans sista dag menar Love att det bästa sättet att fixa söndagsfeelingen är att haka på någon i krogbranschen. 

Om man går ut med en krogis får man garanterat uppleva en avspänd känsla av ödmjuk förväntan som man bara kan drömma om på fredagar eller lördagar…

ANNONS

Är det värt att till och med skippa utgång en fredag eller lördag för att satsa på söndagsutgång?

–Jag tycker absolut att folk i allmänhet borde minska helgfestandet till förmån för att dels köra en rejäl söndagsvända eller varför inte mitt i veckan? Den konstigaste frågan jag får av gäster under långsamma dagar är ”var är allt folk?”

Fakta

Bartenderns tips: Bästa söndagsfesterna i stan

Love Sjögren, bartender på East, tipsar om söndagsfester.

Love Sjögren, bartender på East, tipsar om söndagsfester.

Linje 10 – belönande chillfaktor

”Linje10 kom, såg och segrade. Bland alla som har koll är Linje10 helt enkelt ‘Söders Riche’ vilket måste anses vara en komplimang med tyngd. Här är bra käk, bra häng och några av Söders bästa cocktails. Alla som varit där vilken dag i veckan som helst vet att atmosfären alltid är on point. Söndagar på Linje10 präglas av en slags belönande chill-faktor.”

Öppet söndagar: 12-01

Soapbar – total skamlöshet

”Soapbar är söndagarnas clou, för alla som vill leva ut sitt discodansande och festa som att det var 1999 varje söndag så är det Soapbar som gäller. Stället är öppet till 03 och det har vad säljare skulle kalla för en USP: Ställets totala skamlöshet. Här dricker vi EXAKT vad vi vill, dansar till PRECIS vad som helst – utan att skämmas. Soapbar är en bubbla som står emot Stureplans normalt ängsliga poserande. Beställ in godisshots, önska Loreen, dansa som om du var ensam och naken i duschen.”

Öppet söndagar: 22-03

20hundra5 – fritidsgård för vuxna

”20hundra5 är ett sådant där mystiskt litet vattenhål som branschfolk känner till. New York-resenärer skulle kanske förstå om man sa ”PDT”, men ärligt talat borde alla besöka stället som ett par vänner har byggt med sina egna händer. Till 20hundra5 går man främst för atmosfären och för drinkarna. Mat finns, den är svulstig och generös men inte raffinerad så som drinkarna. På söndagarna är stället fyllt av krogisar som spelar tv-spel, lapp-i-hatt och allt annat som finns att låna. En fritidsgård för vuxna som faktiskt lyckas vara allt och lite till.”

Öppet söndagar: 17-00

East – nattlig sushi

”East har öppet till klockan 03 alla dagar i veckan året om. Enligt mig har de ett av stans bästa ljudsystem (vad gäller barer) och ett enormt musikfokus. Jag tycker också att East har bäst DJ-bokningar av alla barer som inte tar entré. Just nu är det extra kul för vi har börjat med nattmeny på söndagar för alla sushisugna. 

Öppet söndagar: 17-03

Sturehof/Obaren

Sturehof/Obaren är självklart partycentrum för söndagsfestprissarna. Ibland är man sent ute och middagen förläggs där, köket är öppet till ofattbara 01 alla dagar i veckan och även om det kostar så smakar det. S-baren är strålande för kedjerökande minglare medan mellanbaren är perfekt för avslappnat ‘hemma-hos-häng’. Den som är på G smiter upp för trappan till härliga Obaren där volymen vrålar helg och bartendrarna är mystiskt outtröttliga i sin sprakande energi.”

Öppet söndagar: 10-02
 

The Soap Bar HB, Nybrogatan, Stockholm, Sverige