Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här fortsätter festen: ”bring your hand sanitizer and smile”

Backdoor, Little Tong och Berns håller öppet.
Backdoor, Little Tong och Berns är några av klubbarna som håller öppet i helgen.

På några av stans nöjesetablissemang fortsätter festen trots corona-viruset. Vi har snackat med tre arrangörer som håller öppet i helgen, och som välkomnar danssugna gäster.

ANNONS

Efter regeringens corona-beslut om att stoppa alla evenemang med fler än 500 deltagare har ett stort antal fester och klubbkvällar ställts in. Men på några av stans nöjeshak fortsätter festen, i alla fall nu i helgen.

Little T8NG har laddat med handsprit

En av nattklubbarna som väljer att hålla öppet är Little T8NG på Hornsgatan.

– Då vår kapacitet ligger under gränsen för myndigheternas beslut så har vi öppet som vanligt. Vi följer dock noga myndigheternas rekommendationer och kommer att anpassa oss om nya beslut tas, säger nöjeschefen Andrea Malmquist.

Hon berättar vidare om hur klubben har laddat med handsprit på toaletterna, och om hur de uppmanat personalen att fortsätta med att hålla en god handhygien.

– Vi uppmanar också både gäster och personal att hålla sig hemma om de känner sig sjuka, säger hon.

”Har överlevt en aids-epidemi”

En annan klubb som bjuder in till dans i helgen är Club Backdoor under Tele2 Arena. Här begränsas dock antalet gäster så att det aldrig blir fler än 500 i lokalen, inklusive vakter och personal.

Vi lite äldre gays och våra ljuvliga faghags har överlevt en aids-epidemi och 90-talets rejvscen.

Martin ”Miss Inga” Johansson

– Vi lite äldre gays och våra ljuvliga faghags har överlevt en aids-epidemi och 90-talets rejvscen. Vi kämpar på i natten, i synnerhet mot ett virus som är döpt efter en  astråkig och äcklig öl, säger Martin ”Miss Inga” Johansson som bossar över klubben.

Dock har Club Backdoor valt att ställa in ett antal större fester framöver.

ANNONS

– I samråd med Ibiza-klubben La Troya har vi valt att ställa in en stor påskfest. Även en fest med 90-talsstjärnan Robin S är framflyttad, och diskussionerna med Paris Hilton har avstannat tills vi vet mer, säger Martin Johansson på Club Backdoor.

Stureplansgruppen festar på

En tredje aktör som satsar på öppna dansgolv är koncernen Stureplansgruppen med nattklubbar som Berns, Sturecompagniet och Spy Bar.

– Vi är väl medvetna om den allvarliga situationen och har anpassat våra verksamheter därefter. Vi tror att det är viktigt att fortfarande hålla öppet för de som vill och känner för att umgås och ha kul, säger Jennica Jonsson, vice vd på Stureplansgruppen.

Och även här satsas det på handsprit, rengöring och hygien.

–  Vi har riktlinjer och en handlingsplan som vi arbetar utefter i enlighet med rekommendationer från myndigheter, säger Jennica Jonsson på Stureplansgruppen.

”Bring your hand sanitizer”

Trots det allvarliga läget ser Andrea Malmquist, nöjeschef på Little T8NG, fram emot en festlig helg.

– Bring your hand sanitizer and happy smile så ses vi som vanligt på Hornsgatan, säger hon.

Fakta

Fler nattklubbar som har öppet i helgen

Här är några ytterligare nattklubbar som har öppet i helgen, men se till att kolla in respektive Facebook-sida för uppdaterad information. Observera att listan inte är heltäckande, utan det kan finnas fler etablissemang som har öppet.

Slakthuset (Slakthusgatan 6, Slakthusområdet)
Café Opera (Karl XII:s torg, City)
Hilma (Torsgatan 10, Vasastan)
Debaser (Hornstulls strand 4, Södermalm)
Timebar (Hornsgatan 174, Södermalm)

Stockholm, Sverige