Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gamla stan-källare blir technoklubb

Så här såg det ut på premiären av Källar'n
Så här såg det ut på premiären av Källar'n.
Lasrar och stroboskop på premiären av Källar'n
Lasrar och stroboskop på premiären av Källar'n.

Elektronisk musik, dans, lasrar och stroboskop. Källar'n i Gamla stan är Stockholms nya klubbsatsning.
– Vi inspireras av de grymma undergroundklubbarna som finns i landet, säger arrangören.

ANNONS

Den 12 januari var det premiär för den nya elektroniska klubbsatsningen Källar’n en trappa ner på krogen Skeppsbar på Skeppsbron i Gamla stan. Bakom satsningen står Erik Wetterdal som med detta initiativ vill skapa en mörk, rökig upplevelse bland lasrar och stroboskop med fokus på dans och musik.

– Efter en kväll ute där jag hamnade på Skeppsbar och fick uppleva deras rustika källare med perfekt size på dansgolv och höjd på tak tog jag kontakt med de som har stället. Den 12 januari hade vi en första klubbkväll som blev utsåld och väldigt lyckad, säger Erik Wetterdal.

Två klubbkvällar varje månad

Han berättar om hur målet är att arrangera två klubbkvällar i månaden, och att nästa evenemang går av stapeln den 25 januari.

– Varje kväll har ett förbestämt tema. Den 25 januari kör vi deep och minimal house när den fantastiske Robin Mengarelli kommer och spelar för oss.

Klubba mitt i stan

Erik Wetterdal berättar vidare om hur han genom satsningen med Källar’n vill föra in klubbkulturen i stadskärnan, som i många andra europeiska städer.

– Vi inspireras även av de grymma undergroundklubbarna som finns i landet, och vi vill boka både välkända namn och mindre kända talanger.

Kommande kvällar ligger fokus på områden som hårdare techno och 80/90-talsinspirerad house. Det finns också planer på en UK Bass-kväll.

Skeppsbar, Skeppsbron, Stockholm, Sverige