Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

De hyllar nöjesdrottning med ny klubb

Salvatore Scappini och Lill Lindqvist öppnar Charles, en hyllning till Alexandra Charles.
Salvatore Scappini och Lill Lindqvist öppnar Charles, en hyllning till Alexandra Charles.
Salvatore Scappini och Lill Lindqvist är duon bakom klubben Charles
Salvatore Scappini och Lill Lindqvist är duon bakom klubben Charles

Stökigt barhäng, spontandans och ett kök som stänger vid 01. Snart är det premiär för den nya exklusiva klubben Charles som fått sitt namn efter en känd nattklubbsprofil.

13 april öppnar en ny klubbsatsning i den inre delen av restaurangen TAKO på Birger Jarlsgatan, ett stenkast från Stureplan. Den nya satsningen går under namnet Charles och ska bli en exklusiv klubb för utvalda gäster.

– Vi vill skapa en livlig, glad och uppsluppen känsla med en spännande blandning av människor. För att kunna göra det så kommer vi uteslutande att arbeta med gästlista, säger Lill Lindqvist som står bakom Charles tillsammans med Salvatore Scappini.

Vill ha bredd och mångfald

Lill Lindqvist, som tidigare drivit klubbar på Bernie’s och Ling Long, fortsätter att berätta om för- och nackdelarna med en strikt gästlista.

– Vi vill inte ha en homogen crowd utan en mix av olika åldrar och personligheter. Jag förstår att det kan kännas exkluderande men gästlistan gör att vi kan få en större bredd och mångfald, säger hon.

Ät middag vid midnatt

Charles kommer att vara öppet varje fredag och lördag mellan 22-02 och ska enligt duon bakom satsningen att bjuda på allt från ”late night dining” med ett kök som stänger 01, till stökigt barhäng och spontansdans till dj.

– Vi har inte något riktigt dansgolv men senare på kvällen vill vi ändå skapa en intim nattklubbskänsla, säger Salvatore Scappini och jämför med Spy Bars numer stängda VIP-rum Gubbrummet som han var med och drev.

 Varför valde ni namnet Charles?
– Det är en hyllning till nattklubbsdrottningen Alexandra Charles som hade sin legendariska nattklubb Alexandra’s i samma lokaler, berättar Salvatore Scappini.

Och hur gör man för att hamna på er gästlista?
– Om man inte känner någon av oss hade jag börjat hänga på TAKO och bli stammis där. Resten av stället är ju öppet som vanligt, och dit är alla välkomna, säger Lill Lindqvist.

Fakta

Inte på gästlistan? Här är fyra "stökiga" barer dit alla är välkomna

Mister French. Tullhus 2 på Skeppsbron
På Mister French, som nyligen nyöppnade som ”dinner club”, satsar man inte på lugna middagar. Här bjuds det istället på musik, hög puls och fest.

TAK, Brunkebergstorg 2-4
Här varvas drinkmingel och milsvid utsikt med klubbkvällar, discjockeys och spontandans. Glöm inte att kolla in den uppvärmda terrassen.

5emman/Hobo, Brunkebergstorg 4
På hotellet Hobo, även det vid Brunkebergstorg, öppnade nyligen den intima baren/miniklubben 5emman som fokuserar på barhäng och dans till house och disco.

Swedish Brewing, Regeringsgatan 71
Blir inte förvånad om rökmaskinen går för fullt när du kliver in på denna bar där festen, basgångarna och dansen alltid är nära.

 

Fakta

Alexandras låg lite överallt

Alexandra Charles nattklubb låg mycket riktigt på Birger Jarlsgatan men Alexandras första adress var Döbelnsgatan 3 bredvid Franska skolan.

Innan dess hade Alexandra Charles klubbar både på på Nybrokajen och Biblioteksgatan.

Källa: Wikipedia
Birger Jarlsgatan 29, Stockholm, Sverige