Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Schlagerfester slåss om gästerna i helgen

Martin Edlund och Johan Magnusson
Martin är festansvarig på Clarion medan Johans gäng håller i Hobokvällen.

Martin Edlund lockar med kändisar och sång på Clarion medan Johan Magnusson som håller i festen på Hobo Hotel lovar fjäderboa och hemma-hos-känsla.

ANNONS

För Mello-älskare som vill ha något mer uppstyrt än en kväll framför tv:n finns det flera alternativ i helgen. Två hotell i stan drar kvällen i ära till med varsitt fullspäckat schema – Clarion Hotel på Ringvägen och nykomlingen Hobo Hotel vid Brunkebergstorg.

Vid rodren hittar vi ett par entusiastiska festfixare.

– Vi håller det intimt med schyssta soffgrupper och riktig hemma-hos-känsla! Om du vill ta hänget i kompisens vardagsrum steget längre så ska du komma till Hobo, säger Johan Magnusson som tillsammans med Richard Lindh och Malin Norling håller i helgens ena stora Eurovisionfest.

Rutinerad schlagervärd

För det andra evenemanget står Martin Edlund, som i mars arrangerade en glammig Mello-finalkväll på samma hotell och nu följer upp med ännu en fest.

– Följ sändningen slaviskt eller häng i den nya bubbelbaren – sen håller sändningen på till halv ett och avslutas med fullt ös när tävligen är avgjord, säger Martin Edlund.

Hisnande rivalitet

Johan Magnusson tror att de som kommer till Hobo kommer att få en helkväll de sent glömmer.

– Här är alla välkomna och var bättre att uppleva världens största underhållningscirkus än med oss? Dessutom har ju många redan varit på Clarion, säger han.

”Störst och bäst”

Martin Edlund håller inte med och hänvisar till de 424 kvadratmeter som Clarionfesten kommer att hållas på.

– Istället för ett litet event kan man komma på något stort och extravagant – vi har det största och bästa, helt enkelt.

ANNONS

Han fortsätter.

– Men visst, skriv en rad om Hobo-grejen också, de är ju som en liten liten liten lillebror till vårt evenemang, säger han och skrattar.

Fakta

ESC-festa i helgen

Martin Edlund arrangerar Clarion Hotel-festen som pågår klockan 18:00-01:00 på Ringvägen 98. Programmet innehåller bland annat en dj, schlagerquiz och tidigare Idol-deltagare som framför låtar. Evenemanget hittar du här!

Johan Magnusson, Richard Lindh och Malin Norling ställer till med kalas på Hobo Hotel på Brunkebergstorg 2, från 20:00 till 02:00. Där kan den som deltar lyssna på ett förhandssnack om vad som är hett i år, eller klä sig i fjäderboa och följa tävlingen från en av sofforna. Evenemanget hittar du här!

Bägge evenemangen har fri entré. 

Uppdatering: Även Södra Teatern har en ESC-temakväll, och där håller Tilde Fröling och Miss Inga fest med tacobuffé och dj-spelningar. Toppar kvällen gör de med Drömhus-Therese som efter midnatt river av sina bästa hits på Kägelbanans scen. Entrén kostar 120 kronor och 55 spänn tillkommer för den som vill äta! Evenemanget hittar du här!

Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen, Stockholm, Sverige