Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hårdare coronaregler hotar sommarklubbar: ”Gäller utomhus”

”Det känns som att sommaren är körd”, säger Makwan Goran.
”Det känns som att sommaren är körd”, säger Makwan Goran.

I spåren av coronaviruset har Stockholm blivit en stad utan nattliv och klubbar. Nu står det klart att även sommarklubbarna hotas av kampen mot corona.
– Reglerna gäller såväl inomhus som utomhus, bekräftar Folkhälsomyndigheten.

ANNONS

På grund av kampen mot coronaviruset har nu samtliga klubbaktörer i stan stängt ner sina verksamheter. Nu bekräftar Folkhälsomyndigheten att de regler och begränsningar som införts för att begränsa smittospridningen även gäller stans sommarklubbar.

– Reglerna gäller såväl inomhus som utomhus, säger Lisa Gellerhed som är jurist på Folkhälsomyndigheten.

Begränsat antal gäster och ingen trängsel

Regelmässigt handlar det alltså om begränsningar i antalet gäster, samt förbudet mot trängsel vid bland annat bardiskar och på dansgolv. Detta innebär att det i praktiken blir omöjligt att anordna traditionella klubbevenemang, även om det finns en lucka rent teoretiskt.

– Dansgolv med trängsel är förbjudna. Om det är möjligt att begränsa antalet personer på dansgolvet så att det inte uppstår trängsel är det tillåtet, säger Lisa Gellerhed på Folkhälsomyndigheten.

Slakthustaket och F12 ligger lågt

Makwan Goran, driftchef på Slakthuset och Slakthustaket, väljer att ligga lågt och har inga stora förhoppningar på att krisen ska vara över till sommaren.

– Vi tar det som händer på stort allvar och just nu känns det som att sommaren är körd. Men om läget förändras ska vi självklart göra allt i vår makt för att fixa en festlig sommar, säger han.

Även Samin Adjoudani som arbetar med nattklubben F12 Terrassen är avvaktande.

– I nuläget är det bara att avvakta och se vad som händer de kommande veckorna, säger han.

Men Trädgården gör sig redo

Inte heller stans kanske största sommarklubb Trädgården vågar lämna några besked. På sin Facebook-sida meddelar klubben dock att de är ”100% redo att köra när klartecken ges”.

ANNONS

Trädgården (Foto: Izabella Englund)

Trädgården (Foto: Izabella Englund)

Slakthuset, Slakthusgatan, Johanneshov, Sverige