Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Hemliga artister hyllar Kent på scen

Lindra saknaden, med Kentlåtar live på scen på Debaser.
Lindra saknaden, med Kentlåtar live på scen på Debaser.

Sex liveakter som tolkar Kent, allsång, dans och nostalgiska musikminnen. Snart blir det hyllningsfest på Debaser för det nu nedlagda Eskilstuna-bandet.
– Kom och hångla med någon som tycker om Kent lika mycket som du, säger arrangören Tom Jerry Boman.

Den 17 december 2016 klev medlemmarna i Kent av scenen på Tele2 Arena efter deras sista konsert någonsin. Om du inte kommit över sorgen, eller bara vill återuppleva dina Kent-minnen, så kan du bege dig till Debaser den 8 april för en hyllningskväll tillägnad Eskilstuna-bandet som tog Sverige med storm.

– Det är i dagarna bara ett år sedan Kent berättade att de skulle lägga ner, och så snabbt glömmer vi dem inte. Jag tycker att ett band ska hyllas så länge det känns roligt, och det här kommer bli väldigt roligt, säger arrangören Tom Jerry Boman som arrangerar kvällen tillsammans med Nicklas Lindebo på Debaser.

Tom Jerry Boman, nöjesprofil.

Tom Jerry Boman, Kent-fan med egen hyllningskväll.

Hemliga liveband spelar Kentlåtar

Under kvällen kommer sex stycken liveakter, som än så länge är hemliga, att inta scenen på Debaser vid Hornstull för att tolka varsin Kent-låt. Dessutom utlovas allsång, dans och musikaliska överraskningar.

– Tänk att få dansa och hångla med någon som tycker om Kent lika mycket som du! Jag kommer att stå bakom skivspelarna och spela massor av härliga Kent-låtar. Det blir bara hits, det vill säga alla låtar, säger Tom Jerry Boman.

Många gånger var de uträknade men varje gång slog de till med en ny fantastisk skiva.

Tom Jerry Boman om Kent.

Tom Jerry Boman är själv ett stort Kent-fan. Han berättar om hur bandet alltid funnits där under uppväxten, och om den tomhet han kände när de bestämde sig för att lägga ner sina instrument.


Få tips, guider och nyheter från Allt om Stockholm: Följ oss på Facebook!

”Vad som helst kan hända”

– Kent lyckades genom hela sin långa karriär ständigt hålla sig aktuella och faktiskt i framkant av svensk musik. Många gånger var de uträknade men varje gång slog de till med en ny fantastisk skiva. De satte sina egna regler vad gällde både musiken och vad det innebar att vara artist, säger han.

Tror du någon före detta bandmedlem kommer dyka upp under kvällen?

– En sån här kväll kan allt hända. Förra festen, då vi hyllade Broder Daniel, så spelade Kent-trummisen Marcus Mustonen i ett av banden.

Det var bara några månader sedan Kent lades ner. Är det inte för tidigt för en hyllningsfest?

– Som sagt, saker som är roliga ska man alltid göra. Mer glädje behövs när världen ser ut som den gör idag.

Kentfesten äger rum på Debaser Hornstulls strand 8 april.


Läs tidigare artiklar om Kent:
Kentbilder såldes för miljonbelopp
Kent säljer sista bilderna någonsinDebaser Hornstulls Strand, Hornstulls strand, Stockholm, Sverige