Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hennes båtfester kan bli stans första corona-säkra klubbhäng

Linda Pistol driver klubben Departure ombord på en båt.
Linda Pistol kastar loss för sommaren. 6 juni är det premiär för klubben Departure – med coronasäkrat dansgolv.

Full fest och dans, men med hänsyn till den pågående corona-pandemin. Så ser konceptet ut när klubbprofilen Linda Pistol bjuder in till årets första båtfest under namnet Departure.
– Det blir cirkus som vanligt, säger hon.

ANNONS

Förra sommaren var det premiär för elektroniska båtfester under namnet Departure, med klubbprofilen Linda Pistol i spetsen. På nationaldagen, den 6 juni, är det dags att kasta loss för årets premiärtur.

Stans fösta corona-säkra dansgolv?

I år har man dessutom chansen att bli huvudstadens första dansgolv sedan kampen mot corona tvingade stans klubbar att bomma igen. Linda Pistol berättar om hur hon arrangerar detta med full hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler.

– Det blir max 50 personer på båten, vi undviker trängsel och markerar upp på dansgolvet var man kan dansa. Dessutom rekommenderar vi alla att använda munskydd och tvätta händerna ofta, säger hon.

Gästerna tar han om varandra

Linda Pistol fortsätter med att berätta om hur folk från den elektroniska musikscenen är vana vid att vara solidariska och tänka på andra.

– Vi har alltid tagit hand om varandra på våra arrangemang inom den här kulturen. Det är viktigt att visa hänsyn och gott omdöme i mötet med andra människor.

Full fest till sjöss

Trots begränsningarna är tanken att det ska bli full fest på böljorna. Linda Pistol beskriver det hela som en minifestival till sjöss med bra klubbljud och musik av hög kvalitet, spelat av lokala dj-legendarer.

– Den här sommarens lineups kommer få er att tappa hakan. Dessutom blir ju det här ett kul sett att turista på hemmaplan och se staden från sin bästa sida, säger hon.

Byter båt

I år blir det en ny båt som står värd för festligheterna. Fartyget heter M/S Ambiance och har gott om plats för fest både utomhus och inomhus.

– Jag traskade förbi båten på en promenad och började prata med crewet. Det visade sig att vi delar samma vision om att Stockholm borde ha ett större utbud av båtfester, säger Linda Pistol.

ANNONS

(Kanske) fest varannan vecka

Siktet är inställt på att arrangera avgångar med Departure varannan vecka under sommaren, men på grund av den rådande situationen är det inte helt fastställt.

Vad händer under premiärturen den 6 juni?
– Det blir cirkus som vanligt. Biljetthets, folk missar båten, nån kommer med egen båt, vi vinkar till Viking Line och skyddar dj-utrustningen mot regn med paraply. Sedan blir alla kompisar och ingen vill gå av, säger Linda Pistol.

Hur gör man om man vill åka med?
– Biljetter och mer information släpps i denna medlemsgrupp på Facebook.

Årets första båtfest med Departure arrangeras den 6 juni mellan 14 och 18. Avgång sker från Skeppsbrokajen 104 nedanför Slottsbacken. Gå med i Facebook-gruppen ovan för information om kommande datum och fler detaljer.

Skeppsbrokajen 104, Stockholm, Sverige