Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stor guide: Stans hetaste Halloween-fester

Halloween – en festlig högtid
Halloween – en festlig högtid.

Galna outfits, läskiga dansgolv och musik som ger dig kalla kårar.
Stockholms klubbar laddar för Halloween och Allt om Stockholm har tagit reda på var du hittar stans bästa Halloween-fester.

ANNONS

Halloween och Allhelgonahelgen står för dörren – då slår många av stans nattklubbar på stora trumman, med skräckinjagande temafester och spindelnätstäta dansgolv. Som ”Latin Halloween Fiesta” på Eventhuset i Västberga den 27 oktober.

– Halloween är alltid extra kul. Det finns inga gränser när det handlar om outfits och jag tror att alla våra gäster kommer att gå ”all in”, säger dj:n och arrangören Fabio ”DJ L’Flow” Esteban som tillsammans med Rodrigo ”DJ Roka” Carrasco står bakom evenemanget.

Salsa och empanadas

Fokus kommer att ligga på latinamerikansk musik med allt från salsa och soca till reggaeton och bailefunk, Dessutom ska en food truck på plats servera empanadas, churrascos och completos.

– Gästerna kan förvänta sig en helpyntad lokal och en fest som pågår ända till 05. Självklart har vi också en tävling där vi utser festens bästa outfit, säger Fabio Esteban.

Hård Halloween i Slakthusområdet

Något hårdare tongångar blir det i Slaktkyrkan den 2 november, på ”Deztination: Secret Shades of Halloween”. Här vankas stor fest på två dansgolv med hardstyle och trance av dj-namn som Wildstylez, Clockartz, Manuel Le Saux och Driftmoon.

– Det blir en oerhört rolig och annorlunda helkväll med blandade musikstilar och överraskningar. När både gästerna och vi arrangörer får vara kreativa finns alla förutsättningar för ett minnesrikt evenemang, säger arrangören Adam Eriksson.

Slaktkyrkan blir ett spökhus

Adam Eriksson vill att gästerna ska få känslan av att kliva in i ett spökhus.

– Att festen sedan går av stapeln i ”Slaktkyrkan” på ”Styckmästargatan”  i ”Slakthusområdet” gör ju saken ännu bättre, säger han.

Inget krav att ”spöka” ut sig

Samtidigt förstår Adam Eriksson om inte alla vill klä ut sig.

ANNONS

– Det är inget krav på att vara utklädd, och skulle man inte hitta något som passar får man självklart komma in ändå. Men självklart vore det superkul om alla var en del av temat och klädde ut sig.  Det är bara Halloween en gång per år.

Fakta

Guide: Fler heta Halloween-fester

RAW Halloween. Fredag 26 oktober på Eventhuset
En skrämmande natt på två dansgolv med allt från hardstyle och rawstyle till psytrance och progressive. Spelar gör namn som Rooler, Imperatorz och Ipsy.

Monster Mash. Fredag 26 oktober på Debaser
Klubben Indie Fridays tar på sig Halloween-kostymen och utlovar ett läskigt dangolv med indiehits och new wave-klassiker som ger dig kalla kårar.

Drip drip Halloween. Fredag 26 oktober på Timebar
Urbant Halloween-firande på ett pimpat Timebar med Hammertime (Amat Levin & Hasan Ramic) samt Internet Explorer Chics (Olivia Arte & Sylwia Dziobon).

Guldrummet Halloween Special. Lördag 27 oktober på Club Backdoor
”The best & gayest club north of Ibiza” och Guldrummet bjuder in till stor fest med musik från DJ Pamela, Lydia Sanz och Leo B. Dessutom scenshower och priser till de bäst utklädda gästerna.

Anthems Halloween Party. Lördag 27 oktober på Timebar
Hornstulls nya 03-ställe förvandlas till spökhus och bjuder in till indie-röj med Halloween-tema. Dead Vibrations gör en dj-spelning, och Deathsex lirar live. Priser för bästa utklädnad.

Mosquito & Barracuda Halloween Party. Lördag 27 oktober på Södra Teatern
Uncle Eric, Dj Erykah & Thomas Gylling bjuder in till ”Stockholms blodigaste Halloween party” med en tropisk musikmix. Klädkoden är ”100% Halloween”.

Halloween Monday. Måndag 29 oktober på Solidaritet
Under förra årets fest slogs ”alla sorters rekord”, och nu är det dags igen. Öppet till 05 och fullt Halloween-ös hela natten.

Halloween at the opera. Måndag 29 oktober på Café Opera
Denna måndag förvandlas anrika Café Opera till ett skräckinjagande spökhus. Alla uppmanas att klä ut sig, och det finns även sminköser på plats under kvällen.

Soul Train Halloween Party. Fredag 2 november på Café Opera
Disteli & Müller bjuder på en ”härlig mix av den bästa dansmusiken från 70-talet till idag” och kryddar kvällen till ära med en utklädnadstävling.

Technostate Halloween. Fredag 2 november på Eventhuset
Fullt Halloween-ös till 05 i Västberga med psykadelisk trance från akter som Berg, Ananda Shake och Dark Soho.

Garbosmaskeraden. Fredag 2 november på Grand Garbo
Halloween-firande på fyra dansgolv när folket bakom Technobastun bjuder in till maskerad i Sundbyberg. ”Queer, knas och blandat” med gäster som DJ Overdose, Bottenvikens Silverkyrka och Dogge Dogelito.

Halloween på Laika. Fredag 2 november på Hornhuset
På Laika vid Hornstull firas Halloween med klubbarna Bageriet och Klubb Flört. Temat är ”blodröd Halloween”, och överraskningar till utklädda utlovas.

Tjejfesten Halloween Party. Fredag 2 november på Hilma
Hilma vid Norra Bantorget blir denna kväll en ”skräckinjagande plats” när Tjejfesten bjuder in till fest med rnb, hiphop och dancehall.

Halloween på Mister French. Lördag 3 november på Mister French
Mister French på Skeppsbron i Gamla stan bjuder in till ”synden, vreden och de ylande käftarnas natt”. Musik från Chicho & Calle Lehman.

A spooky Halloween party. Lördag 3 november på Slakthuset
Arrangörerna 420 Group och Kameleont går samman och lovar att förvandla Slakthuset till lustiga huset. Tre dansgolv med elektronisk musik av namn som Butch och Damon Wild.

Syntax Error: Halloween Special. Lördag 3 november på Bryggarsalen
Nördklubben Syntax Error går all in med spelrum, chipmusic, live-framträdanden och tävling för kvällens bästa outfits.

Freaky Halloween. Lördag 3 november på Club Backdoor
Very Addictive, Rojin Kolanc och MOLØ tar över dj-båset på Club Backdoor och utmanar alla gäster att ta på sig sina läskigaste outfits.

Stockholm, Sverige