Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De fixar hiphop-festival på Trädgården – nu på lördag

Rebecca Tegegne, Linda Nápoles och Nataša Marijana är Ladieslovehiphop
Rebecca Tegegne, Linda Nápoles och Nataša Marijana är Ladieslovehiphop

Internationella och lokala live-akter, dj's och en livepodd. Den 14 september blir det tolv timmars hiphop-fest med tjejer i fokus på Trädgården, i regi av Ladieslovehiphop.

ANNONS

Lördagen den 14 september blir det tolv timmar med hiphop och urban musik på Trädgården när kollektivet Ladieslovehiphop fixar en egen festival.

– Det är väldigt kul, nervöst, förväntansfullt och spännande, säger Nataša Marijana som tillsammans med Linda Nápoles och Rebecca Tegegne är Ladieslovehiphop.

Internationella och lokala akter

Festivalen bjuder på live-akter som Sabina Ddumba, Nadia Rose och Rimon samt dj’s som Jamz Supernova, Bossy LDN, Sugarcane och många fler. Dessutom inleds dagen med livepodden ”Evyn och Sara vs Life” som gästas av P3-programledaren Ayan Jamal.

– Det blir sjukt bra musik från öppning till stängning. Inte bara hiphop utan även rnb, soul, afrobeats, dancehall och future beats, säger Nataša Marijana.

Nataša Marijana berättar också att festivalen blir startskottet för kollektiv-medlemmen Linda Nápoles nya artistprojekt.

– Under vår dj-spelning kommer hon för första gången någonsin uppträda live med några låtar under namnet Nápoles. Det är stort, säger hon.

Fördomar mot hiphop

Kollektivet Ladieslovehiphop bildades 2013 efter en diskussion kring hur mansdominerad Stockholms klubbscen inom hiphop var. Idén med kollektivet var att skapa en plattform för att lyfta andra kreatörer.

Idag beskriver de läget som bättre, men fortfarande mansdominerat. Dessutom upplever de att många har fördomar kring hiphop-musiken och att många uteställen inte vill spela eller förknippas med hiphop.

– Därför känner vi att det är viktigt att vi tar oss an större utmaningar och mål som kan skapa fler möjligheter för kreatörer och stärka hiphop-kulturen i Stockholm, säger Nataša Marijana på Ladieslovehiphop.

ANNONS

En dröm blir sann

Med festivalen på Trädgården vill de göra just detta, och föra samman likasinnade människor som älskar musik.

– Vi är så glada över att Trädgården har gett oss fullt ansvar för allt innehåll. Det här är en dröm vi har haft sedan vi drog igång för sex år sedan, säger Nataša Marijana.

Ladieslovehiphop Festival arrangeras den 14 september på Trädgården (Hammarby slussväg 2), mellan 15-03. Biljetter finns ute nu.

Trädgården, Hammarby Slussväg, Stockholm, Sverige