Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Technoklubben Under Bron satsar stort i höst

I helgen är det säsongspremiär på Under bron och hösten på technoklubben bjuder på många nyheter. Angående den uppmärksammade vaktproblematiken säger bokaren Johanna Schneider
– Realistiskt sätt så kan man nog inte lova att det fungerar förrän vi sett hur de framtida vakterna kommer arbeta på plats.

ANNONS

Som vanligt när sommar blir till höst så stänger sommarinstitutionen Trädgården sina portar och lämnar plats åt technoklubben Under Bron. Jämfört med Trädgården handlar det här om mörkare elektronisk musik och ännu mer fokus på dans. Inför säsongspremiären på fredag har lokalen genomgång en hel del förändringar.

– Vi har vänt upp och ner på hela nedervåningen och jobbat fram det drömmigaste dansgolvet ni kan tänka er. Dj-båset är flyttat, ljudet optimerat och rummet passar nu för både häng och dans. I år blir även rökrutan en rökruta igen, berättar Johanna Schneider som är bokare på Under Bron tillsammans med Camilla Almqvist Terán.

Konst och vakter

Camilla Almqvist Terán berättar att lokalen dessutom kan komma att ändra skepnad under säsongen med hjälp olika konstnärer som ska sätta sin prägel på klubben.

– Det känns roligare att det sker lite successivt. Då kan man dessutom sprida ut lite vernissager, säger hon.

Hur arbetar ni med era ordningsvakter efter problematiken på Trädgården?

– Vi har en haft en lång rekryteringsprocess och en dialog på kontoret. Vi försöker att komma fram till hur man hittar vakter som har samma värderingar som oss, och som faktiskt handlar därefter. Jag tror att vi kommer klara det, menrealistiskt sätt så kan man nog inte lova att det fungerar förrän vi sett hur de framtida vakterna kommer arbeta på plats. Även det kommer att bli en prövotid som är noga granskad. Det är skitbra att folk delar med sig av vad som händer där ute i dörren, så att vi snabbare kommer fram till en human lösning, säger Johanna Schneider på Under Bron.

Klubbrunch

En annan nyhet är att klubben i år börjar med ett brunch-koncept som serveras i den angränsande restaurangen Växthuset. Här utlovas en prisvärd veganbrunch, mimosas och ambient/balearic-spelningar av internationella discjockeys.

– Sedan arbetar vi på ett nytt festkoncept som går under namnet Night Time Sessions då hela huset kommer att förvandlas till en helhetsupplevelse med stora akter, labelkvällar och annat, säger Johanna Schneider.

Några kommande bokningar som ni vill lyfta fram lite extra?

ANNONS

– Våra residents är viktigast, men vi kommer även att gästas av namn som Marcell Dettmann, Schakleton, Cezar och Anthea, Oshana och Eli Verveine, säger Johanna Schneider.

– Vi har ju japanska Powder och 5ive nu på premiären. Senare i höst har vi också akter som Young Marco, Jan Schulte, Essaie Pas, Inga Mauer och Phuong Dan, fortsätter Camilla Almqvist Terán.

Fakta

Säsongspremiär på Under Bron

Fredag

– POWDER (JP, Born Free/ESP Institute)

– 5IVE (Cos/Mes)

– SAMO DJ (Born Free)

– MAYA LOURENCO (Esperanto)

– JOHANNA SCHNEIDER (Esperanto)

– OLLE OLJUD

– ROSSO (DJ-set)

Lördag:

– C.K (2 Bit Crew/Regelbau)

– DOC JAY (Sunken Rock Recordings)

– DJ CLEA (Up North)

– MARLENA LAMPINEN (Moloton)

– CAMILLA ALMQVIST TERÁN (Under Bron)

– CJ SCOTT (Velvet Pony)

– HUGO LUGO (Love Potion)

Åldergräns: 21 år

Fri entré mellan 22-23

170 SEK mellan 23-05

Hammarby Slussväg, Stockholm, Sverige