Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Djävular, bollar och naket på stans dansgolv

Vår klubbreporter tipsar om stans bästa dansgolv den 13-14 april
Vår klubbreporter tipsar om stans bästa dansgolv den 13-14 april

Vår klubbreporter Mats Wurnell tipsar om stans bästa dansgolv den 13-14 april. Denna helg bjuder på allt från dans till techno och house till hiphop-karaoke och en nattklubbs-reunion.

ANNONS

Indie Fridays. Fredag 13 april på Debaser
Fem timmars verklighetsflykt utlovas med ”dansanta rock’n’indie’pop’soul’progg’rolls-hits” som spelas av dj-trion Toppar & Dalar.

Path Forward. Fredag 13 april på Morfar Ginko
Elektronisk fest till 01 mitt på Södermalm. Jag gissar att denna tillställning huserar i den intima klubbkällaren, och bakom skivspelarna återfinns Magnus Glade, Magnus Nylander samt Doviu.

Dada Disco m.fl. Fredag 13 april på Laika
Klubben Laika på Hornhuset har nyöppnat efter renovering (det ryktas om att klubben nu huserar ett bollhav) och kör här en disco, acid och house-fredag med Dada Disco från Berlin samt Fabio & Stef.

Hiphop Karaoke. Fredag 13 april på Södra Teatern
Succéklubben är tillbaka. Här rappar gästerna till sina favoritartister och ”dansar sönder Södra bar”. Värd är Ellen Sjöberg, och bakom skivspelarna står Elias & Fatima.

Under Bron Closing. Fredag 13 april på Under Bron
Denna sista Under Bron-fredag för säsongen spelar Freddy K och Philippa Pacho på det nedre dansgolvet, och i lägenheten väljer Mount Liberation Unlimited och CC:Disco musiken. På det övre dansgolvet är det klubben Rekyl som fixar fest med bland andra Chimpo från Manchester.

Gorgon City. Fredag 13 april på Slakthuset
UK house-profilerna i duon Gorgon City, med sin kommersiellt gångbara underground-musik, är på turné och gör ett klubbstopp på Slakthuset. Support kommer från Basement Music och Danstillståndet.

Ace Reunion Deluxe. Lördag 14 april på Södra Teatern
ACE är klubben som en gång i tiden låg i centrala Stockholm och enligt egen utsago kallades för ”djävulens fritidsgård för sin dekadens och fuck off-attityd”. Här bjuds det upp till reunion med indieanthems och electrobangers av bland andra Daniel Öhrn och STHLM Beat Connection.

Klubb Naket. Lördag 14 april på Klubb Naket
Stans mest kontroversiella nattklubb kör sin åttonde festnatt. Öppenhet och respekt är ledorden när man fixar dans och fest med musik från Henrik Bergqvist samt Eneq & Franz Jäger.

Crona & Pellegrosso. Lördag 14 april på Hilma
Doldishaket Hilma vid Norra Bantorget utlovar en helkväll med hiphop, r&b, reggae, dancehall och annat som spelas av Crona och Pellegrosso.

ANNONS

Technokyrkan med Pleasurekraft. Lördag 14 april på Slaktkyrkan
Techno-giganterna i Pleasurekraft är ute på album-turné och gör här en exklusiv spelning på Technokyrkan. Värmer upp gör Kenuna, Drakenberg och J:Staaf.

Lickquid. Lördag 14 april på Club Backdoor
”The best & gayest club north of Ibiza” fixar en kväll med techno, performance, konst och visuals. För musikvalet står PEARL, Y+M samt Calle Wersäll.

Stockholm, Sverige