Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ikoniska nattklubben Alexandra’s är tillbaka

Alexandra Charles väcker nu liv i den legendariska nattklubben Alexandra's
Alexandra Charles väcker nu liv i den legendariska nattklubben Alexandra's
Alexandra Charles drev nattklubben Alexandra's mellan 1968 och 1988
Alexandra Charles drev nattklubben Alexandra's mellan 1968 och 1988
Illustration av den nya nattklubben på fartyget Birka Paradise
Illustration av Birka Cruises nya nattklubb Backstage

Nöjesdrottningen Alexandra Charles väcker nu liv i den legendariska nattklubben Alexandra's för en fest till sjöss med Birka Cruises.
– Vi vill återskapa känslan av Alexandra’s för en kväll, säger hon.

ANNONS

31 januari återuppstår den legendariska nattklubben Alexandra’s med nöjesdrottningen Alexandra Charles i spetsen. Festkvällen äger rum till sjöss på Birka Cruises nyöppnade nattklubb Backstage.

– Vi vill återskapa känslan av Alexandra’s för en kväll med en spännande mix av trevliga gäster, skön atmosfär och bra musik, säger Alexandra Charles i ett pressmeddelande.

Vill återskapa stämningen från förr

För att återskapa den rätta stämningen har man bjudit in ett flertal artister som på ett eller annat sätt kan kopplas samman med ”originalklubben” som drevs mellan 1968 och 1988 på ett flertal adresser i Stockholms innerstad.

På plats finns bandet Cotton Club med gästartisterna Kayo och Blossom, pianisterna Deri Rowlands & Pancho samt discjockeyn Joakim Langer. Alexandra Charles själv är kvällens värdinna.

En nostalgisk upplevelse

En av de gäster som ser fram emot festen är Daniel Ekblom. Utöver att vara en frekvent gäst på Alexandra’s så arbetade han även där som servitör under ett år i slutet av 80-talet.

– På den tiden var jag 23-24 år och livet lekte. På Alexandra’s hittade man alltid en bra mix av människor. Där fanns svenska och  internationella kändisar, folk från landet, innefolk från stan och så lite gangsters som oftast skötte sig bra på klubben, berättar han.

Daniel Ekblom.

Daniel Ekblom.

Och nu när Alexandra’s återuppstår för en kväll hoppas Daniel Ekblom på en nostalgisk upplevelse.

ANNONS

Köra någon tidstypisk kortkavaj från 80-talet

Daniel Ekblom

– Förhoppningsvis träffar jag både gamla arbetskollegor och gäster. Just nu funderar jag på klädseln. Ska man köra någon tidstypisk kortkavaj från 80-talet eller kanske slå till med en gammal arbetsskjorta som jag har kvar i något förråd, säger Daniel Ekblom.

Festa för välgörenhet

Idag har nöjesdrottningen Alexandra Charles sadlat om och arbetar för kvinnors hälsa och jämställd forskning och vård genom organisationerna 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Kvällen med Birka Cruises är också ett välgörenhets-evenemang till förmån för dessa organisationer.

– 25 procent av biljettintäkterna för de som åker med på denna kryssning går till 1,6 & 2,6 miljonerklubben så vi hoppas på en ordentlig uppslutning, säger Alexandra Charles i ett pressmeddelande.

Fakta

Fler klubbar som passar en äldre målgrupp

Glorias 50+ Disco (Olika adresser)
Madelein ”DJ Gloria” Månsson, 74, driver Glorias 50+ Disco med fest och dans för dig som är 50 år fyllda. Festerna arrangeras bland annat på Rose i Stockholm, och på Birka Paradise.

Soul Train (Café Opera, Karl XII:s torg)
Soul Train driver bland annat en after work-klubb varje fredag på Café Opera. Grundarna René Disteli och Anders Müller bjuder på en ”härlig mix av den bästa dansmusiken från 70-talet till idag, blandat med happenings och sköna inslag”.

Golden Hits (Kungsgatan 29)
Nattklubben Golden Hits på Kungsgatan lockar en blandad målgrupp som svänger sina lurviga till ”musiken du helst dansar till hemma i ditt egna vardagsrum”. Här kan du dessutom uppleva karaoke, middagsshower med mera.

Kolingen (Kornhamnstorg 59B)
Dans, fest och mingel i ett källarvalv med anor från 1400-tal. På Kolingen i Gamla stan, som är en del av restaurang Engelen, blandas turister och stockholmare och dansar till en blandning av gammal och ny musik.

Birka Cruises, Stadsgårdsterminalen, Stockholm, Sverige