Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Indiepopen tillbaka i Baba Sonics gamla lokal

(f.v.): Mimmi Fransson, Camilla Hansson och Katie de Bourgh arrangerar klubben Panda 2.0.
(f.v.): Mimmi Fransson, Camilla Hansson och Katie de Bourgh arrangerar klubben Panda 2.0.

Arrangörerna av klubben Panda 2.0 har länge drömt om att än en gång höra indiepopen dåna i Baba Sonics gamla lokaler. På fredag går drömmen i uppfyllelse.
– Egentligen är det bara en sunkig källare, men det är så mycket gamla minnen.

ANNONS

Inget indieöga var torrt när Baba Sonic lämnade de klassiska lokalerna på Mariatorget, och ända sedan dess har Mimmi Fransson drömt om att än en gång höra indiepopen dundra i källaren.

– Det var där jag hittade ny musik, nya vänner och blev den människa jag är idag. När det stängde fanns inget liknande kvar.

Det är så mycket gamla minnen

Mimmi Fransson

En dröm som går i uppfyllelse

Hon och kompisarna Camilla Hansson och Katie de Bourgh tog saken i egna händer. De startade klubben Panda 2.0 för fyra-fem år sedan och på fredag går deras dröm i uppfyllelse när de har klubben i den klassiska källaren på Mariatorget.

– Det känns skitkul. Jag har velat väcka liv i den lokalen sedan Baba stängde. Egentligen är det bara en sunkig källare, men det är så mycket gamla minnen.

Popcorn, kakor och pynt

Hon tror att många tidigare indiepopare har konverterat till söderhipsters, men de hoppas dra allt från nostalgiska 40-åringar till nyfrälsta 18-taggare.

Det kommer att vara ett rum med lugnare musik och ett dansgolv. Popcorn, kakor och massa pynt ska få kvällen att kännas som en hemmafest.

Spelar ni Shoreline?

– Vi försöker faktiskt att inte spela den, det finns ju så många andra bra låtar med Broder Daniel. Men vi får se hur det går. Ibland kan man inte låta bli.

ANNONS
Mariatorget 1a, Stockholm, Sverige