Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Jättefestival i övergiven cementfabrik

En övergiven cementfabrik får nytt liv i augusti.
En övergiven cementfabrik får nytt liv i augusti.

Ta pendeln till Nynäshamn. Festivalen Into the Factory flyttar in i en övergiven cementfabrik och kör sommarens kanske fetaste techno-och housespelningar.

Den 10-12 augusti förvandlas den övergivna cementfabriken Stora Vika utanför Nynäshamn till en jättefestival med fokus på techno-, house- och discomusik.

Från Dalarna till Stockholm

Det är arrangörerna bakom den omtalade klubbmusikfestivalen Into the Valley, som under två år arrangerades i kalkbrottet Dahalla utanför Rättvik, som nu gör en hemmasatsning i Stockholmsområdet.

– Vi är väldigt kräsna med våra områden och vill inte ha en ytlig festival på ett fält. Stora Vika är en nerlagd cementfabrik som inte varit i bruk på 31 år vilket har skapat en fantastisk miljö för en festival. Det är en enormt mäktig plats, säger arrangören Mattias Hedlund.

Klassisk industrikänsla.

Klassisk industrikänsla.

75 akter

Under de tre dagarna kommer 75 akter att bjuda på musik från fyra olika scener. Här återfinns allt från klubbikoner som Juan Atkins, Larry Heard och Robert Hood till hajpade namn Nina Kraviz, Marcel Dettmann och Rødhåd. Dessutom en stor mängd svenska namn med allt från Adam Beyer och Johanna Knutsson till La Fleur och Studio Barnhus.

– Spelningen med Chicago-legendaren Larry Heard aka. Mr Fingers kommer att bli löjligt bra. Jag har aldrig sett honom live så det ser jag verkligen fram emot, berättar Mattias Hedlund.

”Arbetar dag och natt”

Utöver musik och dans utlovas en stor satsning på ljus, ljud, projektioner, dekor och konst. Vidare kommer det finnas en restaurang och ett flertal food trucks för att ge besökarna ett brett matutbud. För gäster som vill tälta eller bo i husbil finns en stor campingplats inom gångavstånd från festivalen. 

– Jag tror att de som besöker vår festival i år kommer att få ett minne för livet. Vi arbetar dag och natt för att skapa den absolut bästa tänkbara upplevelsen. Vi är redo, säger arrangören Mattias Hedlund.

Varför gör ni den här festivalen?

– Jag kan säga såhär. För att göra den här typen av festival, med allt arbete det innebär, så måste man brinna för det. Vi satsar inte på att bli störst utan lägger ner mycket energi på kvalitet. Målet är att skapa en helt ny upplevelse i Sverige när det kommer till festivalverksamhet, berättar Mattias Hedlund.

Stora Vika, Nynäshamn S, Sverige