Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Jazzklubben Fasching gör klubbmusiksatsning

Rasmus Faber spelar house på Fasching
Rasmus Faber spelar house på Fasching
Sara Asplund på Fasching ser fram emot att sjösätta fredagsklubben HOUSE
Sara Asplund på Fasching ser fram emot att sjösätta fredagsklubben HOUSE
Fasching är en konsertlokal, klubb, restaurang och bar som ligger på Kungsgatan 63
Fasching är en konsertlokal, klubb, restaurang och bar som ligger på Kungsgatan 63

House-musik och glädje står i fokus när anrika jazzhaket Fasching på Kungsgatan gör en satsning på den elektroniska klubbmusiken.
– Det känns oerhört roligt att få presentera detta för vår publik, säger Sara Asplund på Fasching.

ANNONS

Den 11 maj förvandlas den anrika jazzklubben Fasching på Kungsgatan till en houseklubb. Då är det nämligen premiär för den nya fredagsklubben HOUSE som varje vecka ska bjuda gästerna på house-musik med inslag av till exempel soul, disco, techno och latin.

– House-musiken kommer i förlängningen från old school disco, funk och även jazz, vilket gör att kopplingen till vår live-scen känns självklar och logisk. Med den här satsningen tror vi att vi hittat en egen nisch inom huvudstadens klubbliv, säger Sara Asplund på Fashing.

Glädje och positiv stämning

En av personerna bakom HOUSE är discjockeyn Rasmus Faber. Har har under våren anordnat house-kvällar på Fashing men växlar nu upp genom att sjösätta den nya fredagssatsningen tillsammans med dj-kollektiven Soulmates, Local Talk och Lighthouse.

– Det är något speciellt med en klubb som spelar bra house och där folk kan kliva rakt in från gatan till dansgolvet och uppleva riktig glädje och en positiv stämning. Det här är en typ av klubb som jag tycker har saknats i Stockholm, säger Rasmus Faber.

Utöver arrangörerna själva kommer klubben även gästas av dj’s som Julia Lindholm, Mount Liberation Unlimited, Hannah Prescott, Fabio & Stef samt många fler.

Kvalitet och kärlek för alla

Sara Asplund på Fasching ser fram emot att visa upp jazzklubbens nya satsning på elektronisk dansmusik.

– Det känns oerhört roligt att få presentera detta för vår publik. Fasching har alltid stått för kvalitet och för kärlek till musiken, oavsett genre eller om man går på nattklubb eller konsert. Vi står för en klubbkultur som är öppen och välkomnande för alla, säger hon.

Fakta

Fakta om Fasching

Fasching är en konsertlokal, klubb, restaurang och bar som ligger centralt belägen på Kungsgatan 63 i Stockholm. Fasching har sedan starten 1977 växt att bli Skandinaviens största arrangör av jazz och klubben är välkänd både i landet och internationellt.

Källa: fasching.se
Kungsgatan 63, Stockholm, Sverige