Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Klassisk house- och technoklubb återuppstår – för en kväll

Från Grodan Cocktail Club 2005.
Från Grodan Cocktail Club 2005.

I början av 2000-talet gjorde den elektroniska klubbsatsningen Cocktail Club ett stort avtryck i stans nöjesliv. Nu väcker man liv i klubben för en kväll.
– Målet är att skapa den perfekta klubbkvällen, säger arrangören Mattias Hedlund.

ANNONS

Mellan 2000 och 2006 huserade den nu klassiska house- och technoklubben Cocktail Club i källaren på restaurang Grodan, ett stenkast från Stureplan. Klubben blev känd för sina svettiga och intima klubbkvällar och gästades av såväl internationella topp-dj:s som lokala dj-talanger.

Landets bästa klubb?

Nu, efter mer än tio år, återuppstår Cocktail Club för en kväll. Den 11 januari arrangeras nämligen en fest för att fira att det är 20 år sedan klubben öppnade upp sina portar för första gången.

– Jag träffar fortfarande folk som säger att Cocktail Club är den bästa klubben som funnits i Sverige vilket jag har svårt att ta in. Men det är för dessa personer jag gör denna fest, säger Mattias Hedlund som grundade klubben för två decennier sedan.

Arrangören Mattias Hedlund är namnet bakom Cocktail Club. Foto: Henrik Löwenhamn

Arrangören Mattias Hedlund är namnet bakom Cocktail Club. Foto: Henrik Löwenhamn

Vill skapa den perfekta klubbkvällen

Mattias Hedlund berättar att 20-årsfesten inte kommer att arrangeras i de ursprungliga lokalerna då restaurang Grodan inte längre har 03-tillstånd. Istället kommer festen att husera på Hus 7 i Slakthusområdet.

– Målet är att skapa den perfekta klubbkvällen med samma otroliga känsla och stämning som fanns på Grodan Cocktail Club, säger arrangören Mattias Hedlund.

Bra stämning på Cocktail Club 2005 Foto: Henrik Löwenhamn

Bra stämning på Cocktail Club 2005 Foto: Henrik Löwenhamn

Inga storstjärnor i dj-båset

Under klubbens aktiva år gästades källaren av stjärnor som Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Nina Kraviz, Miss Kittin och Carl Craig. Dock var de lokala dj-namnen minst lika viktiga för klubbens framgångar, och det är dessa som kommer att stå bakom skivspelarna den 11 januari.

ANNONS

– Vi har bjudit in våra mest frekventa residenter från den tiden för att spela musik som var populär på Cocktail Club och hjälpa oss att hitta tillbaka till rätt känsla, säger Mattias Hedlund.

Vad tror du det var som gjorde klubben så populär?
– Vi låg rätt tidsmässigt och växte med våra artist-bokningars popularitet. Sedan var det ju väldigt intimt vilket ledde till en otrolig och speciell stämning jag inte sett någon annanstans efter det. Och så dj-bokningarna såklart, säger Mattias Hedlund.

Är alla välkomna på festen, eller endast de som besökte Cocktail Club i början av 2000-talet?
– Självklart är alla välkomna även om kvällen kanske främst riktat sig till de som var där. Men för alla nya house- och technofans blir det som en liten historie-lektion tänker jag, säger Mattias Hedlund som står bakom Cocktail Club.

Cocktail Club 20 Years arrangeras den 11 januari på Hus 7 i Slakthus-området. Mer information och biljettlänkar finns i Facebook-evenemanget.

Hus 7, Styckmästargatan, Stockholm, Sverige