Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Klubbmusikfest gör comeback

Även i år blir det dans i Slakthusområdets förbindelsehall
Även i år blir det dans i Slakthusområdets förbindelsehall
Calle Dernulf och Fanny Larsson är två av namnen bakom Department
Calle Dernulf och Fanny Larsson är två av namnen bakom Department

Nu står det klart att klubbmusikfesten Department, som arrangerades för första gången 2017, återkommer även i år. Idag har de presenterat de första bokningarna och ett upplägg som innehåller en del förändringar.

ANNONS

Klubbmusikfestivalen Department arrangerades för första gången 2017 då man under två dagar intog en del av Slakthusområdet med akter som Underworld, Dixon och Paul Kalkbrenner.

Nu står det klart att evenemanget återkommer även i år, men i en ny form bestående av två etapper med en klubbkväll på Berns den 6 april samt ett block party med två scener den 26 maj i Slakthusområdet.

– Department är inte nödvändigtvis ett fast format utan vi ser hellre att det får växa organiskt och fokusera på bra musikupplevelser. Men självklart ser vi fram emot att få återvända till den mäktiga förbindelsehallen i Slakthusområdet, berättar Fanny Larsson som står bakom initiativet tillsammans med Calle Dernulf, Ulf Johansson och bokningsbolaget Monstera.

Här är de första bokningarna

Department har idag även presenterat årets första bokningar. Från internationellt håll hittar vi namn som Jon Hopkins, Johannes Brecht och Magdalena. Till dessa namn ansluter dessutom Stockholms-akten Parallax Deep (Maya Lourenco). Fler namn kommer att presenteras löpande, och det finns ännu ingen information gällande vilka namn som spelar på Berns respektive i Slakthusområdet.

Medarrangören Calle Dernulf tar vid och berättar om drivkrafterna bakom satsningen.

– Vi vill bjuda på musik vi älskar, och vi hoppas såklart att kärleken besvaras. De här evenemangen är färgade av vår smak och vår själ. Det är så här vi vill ha den perfekta klubbupplevelsen, säger han.

Arrangörerna ödmjuka och lyhörda

Arrangörerna berättar även att de dragit en del lärdomar efter förra årets festival.

– Vi har tagit in feedback från besökare och artister som var på plats förra året. Vår ambition är att Department ska bli bättre och starkare för varje år, då är det viktigt att man är lyhörd och samtidigt ödmjuk inför att man inte vet allt från början, säger Fanny Larsson på Department.

ANNONS
Stora Skorstensgatan 18, Stockholm, Sverige