Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

20 timmars klubbröj på chartrad Finlandsfärja

I sommar blir det fest och dans på Viking Cinderella
I sommar blir det fest och dans på Viking Cinderella
Pia Larsson och Kenneth Kenuna
Pia Larsson och Kenneth Kenuna

Dansa under solen och månen ute på däck, spana in hyttfesterna eller ta plats på det stora inomhus-dansgolvet. I sommar arrangeras en stor elektronisk fest ombord på Viking Cinderella.

ANNONS

Nyligen blev det klart att tre klubbarrangörer går samman och chartrar kryssningsfartyget Viking Cinderella för en 20 timmars partykryssning med elektronisk musik. Avgång sker från Viking Line-terminalen i Stockholm den 16 augusti.

– Vi kommer ha fyra dansgolv med techno, house, progressive, psytrance och annat elektroniskt. Vi tittar även på en chillout för möten och mysigt häng, säger Pia Larsson på Technostate som arrangerar kryssningen i samarbete med Tillsammans och Genesis.

Magiska soldäcksfester

Kenneth Kenuna, som driver Tillsammans, berättar om hur målet med festen är att förena drivna aktörer, artister och dj’s från den svenska klubbscenen under en flagg. Kryssningsfesten har de därför döpt till One Tribe Full Moon Cruise.

– Vi har valt att förlägga festen när det är fullmåne så att vi får riktigt magiska soldäckfester både dag och nattetid. Att dansa under solen, stjärnorna och månen är det bästa som finns sommartid, säger Kenneth Kenuna.

Slipper begränsade öppettider

Kenneth Kenuna berättar vidare om vilka fördelar det finns med att festa på ett kryssningsfartyg.

– Förutom att njuta av de vackra omgivningar som Stockholms och Ålands skärgård bjuder på så slipper vi även de begränsade öppettider som finns i land. Här kan vi festa hur länge vi vill, säger han.

Han fortsätter.

– Och att alla gäster har egna hytter öppnar ju upp för sjukt roliga förfester, hytthäng och efterfester. Vi uppmuntrar folk att pimpa upp sina hytter och skapa små mysiga oaser.

2000 dedikerade gäster

Nyligen presenterades de två första dj-namnen, nämligen psytrance-akterna Zyce och Liquid Soul. Många fler akter kommer att avslöjas löpande, och från arrangörshåll meddelar man att det handlar om ett stort antal ”fantastiska internationella och inhemska namn”.

ANNONS

– Vi förväntar oss 1500-2000 gäster och hela fartyget är abonnerat, så det kommer enbart vara true clubbers och folk med intresse för elektronisk dansmusik ombord, säger arrangören Pia Larsson.

Fakta

Fler kryssningsfester

Monday Bar Spring Break Cruise
Arrangörerna på Monday Bar har arrangerat över 50 klubbkryssningar sedan 2002. Den 15-16 mars arrangerar de Monday Bar Spring Break Cruise ombord på Silja Galaxy. Spelar på denna kryssning gör namn som Infected Mushroom, Brennan Heart och John O’Callaghan.

Soul Train Black Cruise
After work-klubben Soul Train, som i Stockholm huserar på Café Opera varje fredag, fixar partykryssning med bra ös för en något äldre målgrupp. För musiken står bland andra Disteli & Müller och Maritza Pavlov. Evenemanget äger rum ombord på Birka Stockholm den 9-10 mars.

Viking Line Terminal, Stadsgården, Stockholm, Sverige