Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De gör ny urban klubbsatsning: ”Rått, mörkt och bastungt”

Ametist Azordegan, Gabriella Ekman och Jessica Wejhem står bakom Alstra. OBS! Bilden är ett kollage.
Ametist Azordegan, Gabriella Ekman och Jessica Wejhem står bakom Alstra. OBS! Bilden är ett montage.

Råa och mörka klubblokaler med högenergisk och bastung urban musik. Så beskrivs stans nya klubbsatsning Alstra som har premiär på Slakthuset i helgen.

ANNONS

Lördagen den 9 november är det premiär för den nya urbana klubbsatsningen Alstra på Slakthuset. Bakom detta initiativ står de tre klubb- och dj-profilerna Ametist Azordegan, Jessica ”Missdj” Wejhem samt Gabriella Ekman, kanske mer känd som ”Håll Käften Och Dansa”.

Vi har väldigt roligt
ihop och nu vill vi
dela med oss av det
till klubbpubliken.

Jessica Wejhem

– Det är sjukt kul att få göra detta tillsammans. Vi har väldigt roligt ihop och nu vill vi dela med oss av det till klubbpubliken. Alstra blir en klubb med urban musik, hög energi och mycket tryck, säger Jessica Wejhem.

Rått, mörkt och bastungt

Hon beskriver Slakthuset som en perfekt lokal för klubbens premiärkväll.

– Det är rått, mörkt och bastungt. Jag gillar svartklubbskänslan som finns på Slakthuset och dessutom är det bra med ställen som har flera dansgolv så att olika publiker kan mötas, säger Jessica Wejhem.

Energi och känsla

Klubbens fokus ligger som sagt på urban musik med stilar som afrobeats, soca och en och annan hiphop-låt. Arrangörerna vill dock inte stänga några dörrar musikmässigt.

– Vi vill kunna blanda stilar och spela både mjuka och hårda låtar. Det handlar mer om en energi och känsla än om specifika musikstilar, säger arrangören Jessica Wejhem.

En pop up-klubb

Alstra beskrivs av arrangörerna som ett dynamiskt klubbkoncept som kan anta olika former och arrangeras på olika platser.

– Vi är lite av en pop up-klubb. Klubben drivs på våra villkor och just nu har vi inte några fler festdatum klara utan det är fokus på premiären, säger Jessica Wejhem.

ANNONS

Så vad händer under premiärkvällen?
– Vi kör fest på två dansgolv. Jag, Ametist och Håll Käften Och dansa spelar i Rökeriet, och i Packrummet kör Dila och Mareya. På det tredje golvet har Slakthuset bjudit in Brodinski och Manaré från Frankrike.

Ni beskriver er som en medlemsklubb. Varför, och hur blir man medlem?
– Vi vill ha koll på vilka som kommer och samtidigt bygga upp en följarskara. Om man vill komma kan man hör av sig till någon av oss arrangörer eller leta upp gruppen Alstra på Facebook, säger Jessica Wejhem.

Slakthuset, Slakthusgatan, Johanneshov, Sverige