Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Klubbtrend: Det våras för trance-musiken

Så här kan de se ut när Monday Bar fixar trance-fest
Så här kan de se ut när Monday Bar fixar trance-fest

Arrangörerna på Monday Bar ser en trend där den mer melodiska klubbmusiken växer sig större. I vår gör de en storsatsning på trance-fester.
– Vi har bjudit in två av de allra största legenderna till Stockholm, säger Staffan Svensson på Monday Bar.

ANNONS

”Mer melodier och sköna harmonier, snarare än enbart hårda beats”. Så beskriver klubbarrangören Staffan Svensson på Monday Bar en av trenderna i Stockholms uteliv.

Staffan och Monday Bar har arrangerat fester och klubbar sedan 1992, och står fortfarande bakom mängder av välbesökta evenemang – inte minst deras populära klubbkryssningar på Östersjön.

Paul van Dyk kommer till Stockholm

De är också en av få arrangörer i Stockholm som bokar dj’s som spelar melodisk trance, och i vår gör de en storsatsning på just den typen av musik.

– Det var ett par år sedan vi arrade ett renodlat trance-event och tyckte det var dags. Det finns ju inte så mycket specifikt för de som älskar trance i Stockholm. Nu har vi bjudit in två av de allra största legendarerna till Stockholm och Slaktkyrkan, Paul van Dyk den 3 maj och Cosmic Gate den 29 maj, säger Staffan Svensson på Monday Bar.

Trance-musiken allt mer populär

Han upplever som sagt en uppåtgående trend gällande trance-musikens popularitet, men berättar att det inte är avgörande för deras satsning.

– Det vi gör nu är att anpassa lokalen efter publiken, det vill säga en lagom stor lokal där man kan göra riktigt bra produktion med ljud, ljus, visuals med mera. Slaktkyrkan alltså. Vi kallar det ”Trance DeLuxe”. Intimt men ändå en maffig upplevelse.

Det skapar en känsla av samhörighet på dansgolvet

Staffan Svensson

Staffan Svensson på Monday Bar fortsätter med att beskriva tjusningen med trance-musik och trance-fester.

– Jag tror det har med harmonierna att göra och att det skapar en känsla av samhörighet på dansgolvet. Vår gäster kallar sig ju ”Monday Bar Family” så det finns definitivt något speciellt, säger han.

ANNONS

Dans under bar himmel

I samband med de två festerna på Slaktkyrkan kommer arrangörerna även att öppna upp ett andra dansgolv utomhus på ”kyrkans” uteservering. Här blir det något lugnare melodiska tongångar med musik inspirerat av skivbolaget Anjunadeep.

– Den 3 maj har vi bokat Jody Wisternoff, och den 29 maj flyger vi in Martin Roth. Båda kommer att göra extra långa dj-spelningar, berättar Staffan Svensson.

Ännu mer trance

Utöver festerna med Paul van Dyk och Cosmic Gate kan trance-älskarna även se fram emot ett ”Trance Classics Floor” när Monday Bar fixar påskfest på Slakthuset den 18 april. Nästa klubbkryssning är Monday Bar Summer Cruise som arrangeras den 6-8 september. Här utlovas över 40 dj’s, varav ett antal internationella trance-bokningar.

Kommer ni att fortsätta er satsning på trance-musiken?
– Absolut. I synnerhet om de två festerna på Slaktkyrkan går bra, säger Staffan Svensson på Monday Bar.

Slaktkyrkan, Styckmästargatan, Johanneshov, Sverige